POBJEDA NA POČETKU

Čilić došao na korak do Rafaela Nadala

12.05.2009 u 14:37

Bionic
Reading

Marin Čilić uspješno je preskočio prvu prepreku na teniskom turniru iz masters serije u Madridu. Nakon tri seta svladao je Marcela Granollersa rezultatom 6:2, 6:7(4), 6:1 i u drugom kolu čeka ga Nijemac Kohlschreiber

Marin je autoritativno otvorio meč na zemljanoj podlozi i u prvom setu oduzeo dva servisa Španjolcu, dok njegov nije dolazio u opasnost. U drugom setu Granollers je pohvatao konce svoje igre i uspostavio ravnotežu na terenu. Podigao je postotak prvog servisa i počeo prijetiti Marinu.

Nakon obostranog breaka drugi set otišao je u 13. igru gdje su protivnici bili izjednačeni do vodstva Čilića 4:3. No tada Granollers koristi dvije vezane greške hrvatskog predstavnika i s četiri uzastopna poena ulazi u treći set.

Ipak, pokazalo se da je samo odgodio kapitulaciju. Čilić se izvukao iz snažnog pritiska i uzvratio breakom. Nakon prednosti od 3:0 njegov servis više nije dolazio u opasnost, a u međuvremenu je novim obratom dotukao protivnika i upisao treću međusobnu pobjedu.

Slijedi mu meč s Philippom Kohlscreiberom, Nijemcem koji zauzima 35. mjesto ATP ljestvice. Dosad su se susretali tri puta i Nijemac vodi 2:1. Ipak, posljednji dvoboj, ujedno i jedini na zemlji, Čilić je prošloga tjedna riješio rezultatom 6:0, 6:4 u svoju korist.

Pobjednika tog dvoboja u osmini finala vjerojatno će čekati prvi igrač svijeta Rafael Nadal.