ODLAZAK 'POGLAVICE'

Frank Banham se vraća u Zagreb, ali u 'krivom' dresu

26.07.2012 u 12:31

Bionic
Reading

Frank Banham najavljen je prije dvije godine kao najveće moguće pojačanje Medveščaka, a iz Zagreba je ispraćen bez puno riječi. Karijeru će nastaviti u Ebelu, ali ne više u dresu 'medvjeda', nego Albe Volan iz Szekesfehervara

Tek nešto više od mjesec dana dijeli nas od starta nove sezone Ebela i malo pomalo momčadi popunjavaju rostere. Zagrebački Medveščak u tom smislu stoji vrlo dobro, pa se idućih dana eventualno mogu očekivati još neka igračka pojačanja, no sumnjamo da će se išta dramatično dogoditi. Većina igrača iz prošle sezone nije dobila produljenje ugovora, a čini se da su se čelnici kluba i trener Marty Raymond odrekli i nekih koji navodno imaju važeći ugovor.

Frank Banham spada u skupinu onih za koje se pretpostavljalo da će otići iz Zagreba odmah nakon završetka prošle sezone. Njegov nasrtaj na suparnika iz Klagenfurta tijekom polufinalne serije doigravanja, te visoka kazna koju je opravdano dobio, očito su bili kap koja je prelila čašu strpljenja onih koji u Medveščaku odlučuju. Tako skup igrač, s toliko iskustva, takve si stvari ne bi smio dopuštati, to je savršeno jasno.

'Nisam siguran da ću se vratiti u Zagreb, no vjeruj mi da bih to volio više od svega. Tko zna, možda se na kraju ipak vidimo', bila je jedna od poruka koju je poslao na e-mail gore potpisanog novinara nedugo nakon nesretnog poraza od KAC-a prošle sezone.

Dakle, sad je jasno da Banham iduće sezone neće nositi dres 'medvjeda', no ipak će doći u Zagreb. Bit će to u dresu mađarske Albe za koju je 37-godišnji Kanađanin ovih dana potpisao jednogodišnju vjernost. Nakon odmora s obitelji u američkom mjestašcu Ludlow, 'poglavica' se vraća svom poslu i nema nimalo sumnje da će mu povratak u Dom sportova, pred 'svoje' navijače biti izuzetno težak.

Riječ je o hokejašu koji obožava navijače Medveščaka, koji nije žalio vremena za druženje s njima i upravo zato mu neće biti lako isklizati u Ledenu dvoranu u 'tuđem' dresu. No to je život profesionalaca i svi oni moraju biti spremni na to. Nije Banham ni prvi ni zadnji...