PRVO ISPLATA

Blanka Vlašić bez garancije neće u Berlin

11.05.2009 u 13:52

Bionic
Reading

Vrhunske atletičarske zvijezde, među kojima je i svjetska prvakinja u skoku uvis Blanka Vlašić, razmatraju mogućnost bojkota mitinga Zlatne lige 14. lipnja u Berlinu jer im organizator nije spreman isplatiti garancije za nastup

Menadžer Blanke Vlašić, Austrijanac Harald Edletzberger, za njemačku je agenciju dpa izjavio da su 'menadžeri na mitingu u Dohi ovaj tjedan raspravljali o problemu'.

'ISTAF je objavio da neće plaćati nikakve iznose za dolazak top atletičara. Nismo sretni zbog toga jer to nije pošteno prema atletičarima, ali i prema drugim mitinzima gdje se plaća za dolazak. Mi smo menadžeri stoga odlučili poslati pismo Svjetskoj atletskoj federaciji (IAAF) u vezi s tim i čekamo odgovor', rekao je Edletzberger.

Menadžer ISTAF-a Gerhard Janetzky je za dpa izjavio da se s menadžerima atletičara vode pregovori te je cijelu situaciju pripisao ekonomskoj krizi.

'Činjenica je da vodimo teške pregovore s menadžerima. Plaćamo nagrade i naravno da plaćamo i iznose za dolazak pojedinih vrhunskih atletičara. Naravno da svi oni nastupaju za visoke iznose', rekao je Janetzky.

Glasnogovornik IAAF-a Nick Davies je za dpa izjavio da on još ne zna ništa o pismu menadžera.

Bojkot nekog mitinga značio bi i da atletske zvijezde tako propuštaju prigodu da osvoje jackpot Zlatne lige u iznosu od milijun dolara, koji dobiva atletičar koji pobijedi na svih šest mitinga tog elitnog natjecanja.

Međutim, ako nijedan atletičar ne bude imao šest pobjeda, oni atletičari koji pobijede na pet natjecanja na mitinzima u Berlinu, Oslu, Rimu, Parizu, Zürichu i Bruxellesu mogu dijeliti 500.000 dolara.

'Imamo proračun težak oko 2,7 milijuna eura i 17 disciplina, umjesto 19 od prošle godine. Malo smo smanjili proračun za atletičare u korist promocije mitinga', dodao je Janetzky.

Edletzberger je kazao da je Blanka Vlašić, kojoj je izmakao prošlogodišnji jackpot, zainteresirana za nastup u Berlinu gdje bi se voljela susresti s Njemicom Ariane Friedrich, koja ju je pobijedila na europskom dvoranskom prvenstvu.