UFC 149

Perosh nokautiran, poraz i kubanskog monstruma

22.07.2012 u 09:32

Bionic
Reading

UFC 149 možda nam nije noćas donio mnogo uzbuđenja i sjajne akcije u glavnim mečevima, ali iznenađenja ipak nije nedostajalo. Renan Barao uspio je jednoglasnom odlukom sudaca osvojiti privremenu titulu prvaka UFC-a u bantam kategoriji, dok je iznenađenje večeri priredio Tim Boetsch koji je prvi u posljednjih šest godina uspio pobijediti Hectora Lombarda. Anthony Perosh nokautiran je nakon svega sedam sekundi borbe

Prva UFC-ova priredba u provinciji Alberta u Kanadi zaista nam je donijela nekoliko iznimno odličnih mečeva, a nije izostalo ni iznenađenja. U glavnom meču večeri u kojem su u kavez ušli Renan Barao i Urijah Faber ulog je bila titula privremenog prvaka UFC-a u bantam kategoriji.

Barao je kotirao kao favorit zahvaljujući svojoj neporaženosti još od svog debitantskog meča u karijeri, no mnogi su bili oprezni s njegovim postavljanjem kao favoritom u meču protiv Fabera.

Urijah je tijekom karijere imao znatno teže protivnike negoli Renan, no dogodilo se upravo ono što je sam Urijah očekivao. Brazilac Barao dobrim je dijelom kopirao taktiku Josea Alda iz njegova meča protiv Fabera te je koristio velik broj kickova, na što Faber nije imao pravi odgovor.

Faber tijekom svih 25 minuta borbe gotovo da nijednom nije opasnije ugrozio svog protivnika, a u određenim trenucima čak je i nedostajalo akcije u kavezu, pa se moglo čuti i negodovanje publike.

Sunaslovna borba večeri neke je MMA fanove zanimala čak i više od samog glavnog meča UFC-a 149. U debitantskom meču Hectora Lombarda, koji nije poražen čak od 2006. godine dogodilo se relativno veliko iznenađenje. Lombard je kotirao kao prilično velik favorit, mnogi su u njemu vidjeli trenutno jedinu pravu prijetnju aktualnom prvaku srednje kategorije Andersonu Silvi, no on to povjerenje u meču protiv Tima Boetscha ipak nije uspio opravdati.

U meču koji također nije bio pretjerano atraktivan za gledatelje, pa su se i tijekom njihova okršaja mogli čuti zvižduci iz publike, pobjedu je podijeljenom sudačkom odlukom odnio Tim Boetsch zahvaljujući tome što je bio nešto aktivniji, bolje se kretao i bio prilično aktivan u nožnim tehnikama.

Ukoliko je Anderson Silva pratio ovaj meč, teško da se zabrinuo zbog ijednog od ta dva borca da bi ga mogla ozbiljnije ugroziti u slučaju da dobiju u skorašnje vrijeme priliku da uđu s njime u kavez.

Cheick Kongo postao je noćas borac s najviše odrađenih rundi u teškoj kategoriji UFC-a nakon što je pobijedio zahvaljujući jednoglasnoj odluci sudaca u meču protiv Shawna Jordana. Veliki dio borbe proveden je u grapplingu uz žicu.

U Calgaryju u Alberti nastupio je i australski Hrvat Anthony Perosh koji je imao meč protiv dosad neporaženog borca Ryana Jimmoa, kojem je ovo ujedno bio i prvi meč u UFC-u. Meč jedva da je započeo, a sve je već bilo gotovo! Samo sedam sekundi trajala je borba s obzirom na to da je Jimmo nokautirao Perosha. Prvak kanadske organizacije MFC-a pogodio je snažno desnom rukom Perosha u glavu, uslijedio je još čak i malo GNP-a, no već je prvi udarac bio dovoljan da se sve završi. Dana White je nakon meča napisao na svom Twitter profilu da se radi o izjednačenju najbržeg nokauta u nečijem debitantskom meču u UFC-u.

Od ostalih rezultata spomenimo da su nokautom također slavili i Francisco Rivera te Antonio Carvalho.


Glavne borbe:
-Renan Barao def. Urijah Faber – jednoglasna sudačka odluka (49-46, 50-45, 49-46)
-Tim Boetsch def. Hector Lombard – podijeljena sudačka odluka (29-28, 28-29, 29-28)
-Cheick Kongo def. Shawn Jordan – jednoglasna sudačka odluka (30-28, 30-27, 30-27)
-James Head def. Brian Ebersole – podijeljena sudačka odluka (29-28, 28-29, 29-28)
-Matt Riddle def. Chris Clements – Submission (Arm-Triangle, 3R, 2:02)
Uvodne borbe:
-Nick Ring def. Court McGee – jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)
-Francisco Rivera def. Roland Delermo – TKO (Udarci, 1R, 4:19)
-Ryan Jimmo def. Anthony Perosh – KO (Udarci, Round 1R, 0:07)
-Bryan Caraway def. Mitch Gagnon – Submission (RNC, 3R, 1:39)
-Antonio Carvalho def. Daniel Pineda – KO (Udarci, 1R, 1:11)
-Anton Kuivanen def. Mitch Clarke – podijeljena sudačka odluka (29-28, 28-29, 29-28)