ŽDRIJEB

Rukometaši saznali suparnike na SP-u

19.07.2012 u 17:02

Bionic
Reading

U glavnom gradu zemlje domaćina Svjetskog rukometnog prvenstva 2013. Madridu održan je ždrijeb skupina tog natjecanja , a u njemu se našla i Hrvatska

Hrvatska reprezentacija će igrati u Skupini D upravo u Madridu zajedno s domaćinom Španjolskom, te Mađarskom, Alžirom, Egiptom i Australijom.

Izbornik Slavko Goluža prokomentirao je ždrijeb.

'Na svakom je prvenstvu 10 jakih reprezentacija, ždrijeb ih samo rasporedi tako da na to utjecati ne možemo. Mi smo dobili jake domaćine i Mađare, te neugodne Afrikance. No sistem je promijenjen, tako da najvažnija utakmica sada ispada osmina finala, tu popravka nema. Očekujem naravno prolazak u osminu finala gdje se križamo sa skupinom u kojoj su barem 4 podjednako kvalitetne reprezentacije, a nećemo otpisati ni Bjeloruse,' rekao je Goluža i dodao:

'No mi smo Hrvatska, jaki smo i ovisimo isključivo o sebi. Jedna stvar zabrinjava, a ta je da ćemo imati svega 8 dana priprema u punom sastavu tako da se nadam da će nas zaobići ozljede. No kako nama tako i drugima, ali ima još puno do toga. Mene najviše interesira ono što me očekuje za par dana, a to su Olimpijske igre.'

Format natjecanja promijenjen je u odnosu na dosadašnja Svjetska prvenstva. Nema više drugog kruga s prenošenjem bodova, već iz svake skupine prolaze 4 reprezentacije u osminu finala, a do kraja se igra po kup sustavu. Križaju se A1-B4, A2-B3, B1-A4 i B2-A3 (isto tako i skupine C i D).

Završnica prvenstva, polufinale i finale igrat će se u Barceloni u dvorani u kojoj su se 1992. održavala olimpijska rukometna natjecanja.

Svjetsko prvenstvo, 11. – 27. siječnja 2013, Španjolska

Skupina A (Barcelona/Granolles): Francuska, Njemačka, Argentina, Tunis, Crna Gora, Brazil
Skupina B (Sevilla): Danska, Makedonija, Island, Katar, Rusija, Kina
Skupina C (Zaragoza): Srbija, Slovenija, Poljska, Koreja, Bjelorusija, Saudijska Arabija
Skupina D (Madrid): Španjolska, HRVATSKA, Mađarska, Alžir, Egipat, Australija