DOBAR I U HAMBURGU

Čilić i do 13. pobjede u zadnjih 14 susreta

17.07.2012 u 18:21

Bionic
Reading

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač, nije imao mnogo prilike slaviti pobjedu na ATP turniru u Umagu, jer je već ovoga tjedna u Hamburgu na novom zemljanom turniru

Pobjedničku seriju Čilić je lako nastavio i na sjeveru Njemačke pa je tako pobijedio talijanskog tenisača Flavija Cipollu sa 6-3, 6-4. Bio je ovo treći njihov meč na ATP turnirima i treća Čilićeva pobjeda. Trenutačno 95. igrač na svijetu, Cipolla još uvijek nije uhvatio nijedan set Hrvatu.

Meč je Cipolla otvorio breakom, ali je Čilić odmah uzvratio te potom još jednom 'smirio' suparnika na njegov početni udarac za 6-3 u prvom setu. I u drugom je Cipolla došao do jednog breaka, ali i tada mu je on vrlo malo značio.

Visio je Cipolla praktički stalno na svome prvom servisu pa je tako osvojio samo šest poena (od 20) nakon drugog servisa, a napravio je i pet dvostrukih servis-pogrešaka. Čilić je iskoristio četiri od devet break-prilika u meču koji je trajao točno sat i pol.

U 3. kolu će Čilić igrati protiv Argentinca Federica Delbonisa koji je dan ranije pobijedio Tommyja Robreda 5-7, 6-0, 6-1.

ATP Hamburg, 2. kolo:
Čilić (4) - Cipolla 6-3, 6-4