PUN POGODAK

Na festivalu sportske rekreacije na selu 600 sudionika

17.07.2012 u 14:39

Bionic
Reading

Na 18. hrvatskom festivalu sportske rekreacije na selu u Vukosavljevici, u općini Špišić Bukovica u Virovitičko-podravskoj županiji, na sjevernim obroncima Bilogore, nastupilo je 600-tinjak sudionika.

Upravo je nevjerojatan zanos ljubitelja takvih manifestacija, koje iz godine u godinu okupljaju osobe željne novih izazova.

'Domaćini festivala sportske rekreacije na selu uvijek mogu izabrati jednu do dvije discipline po vlastitom izboru. U Vukosavljevici su izabrali nošenje vode u putama', rekao je Vlatko Maček, glavni tajnik Hrvatskog saveza sportske rekreacije Sport za sve.

Nošenje vode u putama bio je pun pogodak. I po zanimanju sudionika i po veselim reakcijama promatrača.

'Slično je bilo i lani u selu Paljuv, u općini Novigrad Dalmatinski, gdje su domaćini na veselje znatiželjnika izabrali alku u karioli', dodao je Maček.

Osim u nošenju vode u putama, u Vukosavljevici su se sudionici festivala sportske rekreacije na selu natjecali u hodanju na štulama, skakanju u vreći, penjanju uz uže, skoku u dalj, potezanju štapa, nošenju košare na glavi, bacanju kamena i potezanju konopa.

Priredbu su organizirali Hrvatski savez sportske rekreacije Sport za sve i udruga sportske rekreacije Mladost iz Vukosavljevice, a pokrovitelj je bio Hrvatski olimpijski odbor.

Zvonko Špoljarić, predsjednik Mladosti, neumornim zalaganjem ishodio je pomoć lokalnih općinskih, gradskih i županijskih tijela te tvrtki. Vukosavljevica je spremna dočekala goste, a njezini natjecatelji osvojili su najviše bodova u ukupnom poretku.

Evo i konačnog redoslijeda: 1. Vukosavljevica ukupno 215 bodova, 2. Poljana Biškupečka 196, 3. Stažnjevec 196, 4. Salinovec 192, 5. Podgorje 188, 6. Višnjica 165, 7. Lančić-Knapić 153, 8. Mala Subotica 147, 9. Gornji Bogićevci 132, 10. Lički Novi 116, 11. Sopje 116.