BRAVO, MARINE!

Čilić razbio Granollersa u umaškom finalu!

15.07.2012 u 21:45

Bionic
Reading

Nakon daleke 1990. kada je turnir u Umagu osvojio Goran Prpić trebalo je čekati pune 22 godine da još jedan hrvatski tenisač osvoji ovaj turnir. U finalu ATP Vegeta Opena Marin Čilić dominantno je došao do naslova pobijedivši Španjolca Granollersa 6:4, 6:2

Marin Čilić imao je fantastičan tjedan u Umagu koji je okrunio naslovom pobijedivši u finalu 24. igrača svijeta i četvrtog nositelja turnira, Španjolca Marcela Granollersa 6:4, 6:2. Nakon što je prošle godine zaustavljen u finalu, u svom drugom pokušaju uspio je osvojiti svoj osmi turnir u karijeri.

Iako je finalni ogled započeo slabo po Čilića te je Granollers poveo s 4:2, najbolji hrvatski tenisač uspio je sve preokrenuti te je osvojio sljedeća četiri gema i došao do prvog seta.

Čilićeva dominacija nastavljena je i u drugom setu kada je potpuno uništio svog protivnika osvojivši novih pet gemova zaredom. Pri svom vodstvu 5:0, Čilić se malo opustio, dopustio Granollersu da osvoji dva gema, no onda je još jednom stisnuo dovoljno za osvajanje umaškog turnira. Nakon Umaga Čilić je bogatiji za 64.700 eura.

Nakon Gorana Pripića koji je u Umagu slavio na prvom izdanju turnira daleke 1990. godine, Čilić je drugi hrvatski tenisač koji je osvojio ovaj turnir.

'Poseban tjedan, igrao sam sjajan tenis. Uspio sam pobijediti, ovo je posebna pobjeda za mene, pogotovo nakon prošlogodišnjeg poraza u finalu. Bilo je nezgodno u finalu, Granolles je vrlo pametan igrač. Kad sam našao prava rješenja, bilo je jasno tko je pobjednik. Odigrao sam taman koliko treba, ništa ambiciozno, ništa prelijepo, ali dovoljno za pobjedu. Nadam se da će mi to biti dobar impuls za daljnju karijeru', kazao je nakon osvajanja turnira Marin Čilić