UDARNI POKER ZA NASLOV

Čilić u reprizi finala, umaški vikend iz snova

13.07.2012 u 22:33

Bionic
Reading

U polufinalu ATP turnira u Umagu (zemljana podloga) će igrati četiri prva nositelja: Fernando Verdasco, Marin Čilić, Aleksandr Dolgopolov i Marcel Granollers

Nakon što su Verdasco i Čilić lako prošli među četiri najbolja, njihov je put slijedio branitelj naslova, ukrajinski tenisač Dolgopolov, a najteže je do polufinala došao još jedan Španjolaca - Granollers.

Prošle je godine Dolgopolov osvojio turnir tako što je u finalnom trosetnom meču pobijedio najboljeg hrvatskog igrača Čilića. U subotu će njih dvojica odigrati još jedan međusobni meč, ali ovom prilikom u polufinalu.

Dolgopolov je pobijedio u petak Argentinca Carlosa Berlocqa 6-4, 6-4. Nakon prevrtljivog prvog seta, u kojima je servis oba igrača često bio u opasnosti, u drugom je setu samo Dolgopolov imao jednu break-loptu, koja mu je bila dovoljna da potvrdi dobitak prvog seta i ušeta u polufinale.

U posljednjem je četvrtfinalu Granollers teško pobijedio Nijemca Matthiasa Bachingera 1-6, 6-3, 7-5. Granollers je prvi put za meč servirao kod 5-4 u trećem setu, ali je Nijemac tada odgodio kraj meča. No, kod 5-5 je Granollers dobio dva iduća gema i na servisu kod 6-5 nije drugi put napravio istu pogrešku.

ATP Umag, četvrtfinale:

Verdasco (1) - Kuznjecov 6-2, 6-2
Granollers (4) - Bachinger 1-6, 6-3, 7-5
Dolgopolov (3) - Berlocq (5) 6-4, 6-4
Čilić (2) - Odesnik 6-4, 6-0