ALL STAR BASEBALLA

'Nacionalisti' rekordnom pobjedom pomeli 'Amerikance'

11.07.2012 u 13:39

Bionic
Reading

Najbolji igrači Nacionalne lige potpuno su nadigrali kolege iz Američke lige i ostvarili rekordnu pobjedu 8:0 u utakmici All stara odigranoj u Kansas Cityju. Samo je dvaput u povijesti pobjeda na All staru ostvarena većom razlikom, 13:3 1983. i 12:0 1946, a u oba su navrata slavili igrači Američke lige

U posljednjih deset All star utakmica 'Amerikanci' su upisali početnih sedam pobjeda, dok su u posljednja tri navrata slavili 'Nacionalisti'. U natjecanju zvanom 'Home run derby' pobijedio je Prince Fielder, igrač Detroit Tigersa, koji je dug niz godina bio prva zvijezda Milwaukee Brewersa. Time je postao drugi igrač kojem je taj uspjeh pošao za rukom u dva navrata.

Za razliku od drugih sportova, osim festivala za publiku i medije, All star baseballa ima više od simboličkog značenja. Pobjednik tog dvoboja dobiva prednost domaćeg terena u finalu, tzv. utakmici World Series. Ove će godine to biti pobjednik Nacionalne lige.

Sama utakmica bila je rezultatski riješena nakon prvog inninga. Na opće iznenađenje, početni bacač 'Amerikanaca' i prošlogodišnji dobitnik nagrade za najboljeg bacača i najboljeg igrača Justin Verlander potpuno je podbacio i dopustio čak pet protivničkih poena. Sam Verlander je bacao puno jače nego inače, što je očito uvjetovalo njegovu nepreciznost: 'Očito je da ne volim dopuštati protivničke poene. Znam da ova utakmica ima značenje, ali ipak smo ovdje primarno zbog navijača. Sumnjam da me oni žele vidjeti kako bacam lopticu 90 milja na sat pa sam samo bacao svom snagom i zabavljao se', objasnio je Verlander.

Igračem utakmice proglašen je član San Francisco Giantsa Melky Cabrera.