Ostali sportovi MUKE PO ORGANIZATORA

Sigurnost na OI u Londonu i dalje upitna

  • Autor: TS / D. S.
  • 10.7.2012 13:36:26
  • 10.7.2012 13:20:37

Sigurnosni aspekt Olimpijskih igara u Londonu i dalje je pod znakom pitanja: organizatorima nedostaje devet stotina zaštitarskih djelatnika za osiguravanje olimpijskih borilišta

G4S, tvrtka koja je dobila posao osiguravanja Olimpijskih igara, ima 18 dana da bi regrutirala i osposobila potreban broj djelatnika na poslovima zaštite, održavanja reda i sigurnosti, prijeteći je vodstvu kompanije poručio laburistički zastupnik u parlamentu Gregg McClymont.

Ministrica unutarnjih poslova u Kabinetu Davida Camerona, Theresa May, pokušala je smiriti situaciju:

'Uvjereni smo da će naš partner pronaći način kako riješiti problem i kvalitetno osigurati igre. Naravno da ćemo nastaviti pratiti njegova nastojanja.'

Inače, osiguravajuća služba G4S će nadzirati odvijanje Igara sa 13.000 ljudi. S obzirom na tako veliki broj, došlo je do problema s odabirom, jer se moralo detaljno ispitati svakog kandidata. Natjecanja će dodatno osiguravati i 10.000 britanskih vojnika.

Spomenimo kako je organizator suočen s mnogim problemima vezanim uz osiguranje. Tako su bili izgubljeni, i srećom od poštenog nalaznika nađeni, dokumenti sa strateškim točkama osiguranja, novinari su uspjeli prokrijumčariti improviziranu bombu u Olimpijski park, pojavile su se i prijetnje anarhista i terorističkih skupina, a u javnost je procurila informacija kako je naručeno 200 tisuća ljesova (u svaki stane četiri osobe) u slučaju nekakvog terorističkog napada.

196654,195391,192051,170752
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku