OPET FRKA

Goluža: Zastavu treba nositi Venio, a ne Zaninovićke

08.07.2012 u 12:56

Bionic
Reading

Nakon što je u javnost procurila vijest da bi hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara trebala nositi Ana Zaninović, izbornik rukometaša, Slavko Goluža, jednostavno je - eksplodirao

Iako će se ime nositelja hrvatske zastave na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu obznaniti tek sutra, u ponedjeljak, sama pomisao da bi naša barjaktarica bila Ana Zaninović kod Slavka Goluže izazvala je burnu reakciju.

'Uz sve poštovanje prema svim ostalim kandidatima i kandidatkinjama, ja mislim da je prava osoba za taj zadatak Venio Losert. Pa on ima dvije olimpijske, svjetsku i europsku medalju. Jednostavno ne vidim sportaša ili sportašicu koja bi mogla biti izabrana ispred njega. Ako to ne bude on, onda je to velika nepravda', rekao je Goluža, a zatim nadodao:

'Kad ja već nisam nosio zastavu, onda neka je Venio nosi. Ta sva halabuka oko toga da jedna od sestara Zaninović treba nositi zastavu je šuplja priča. Pa, nismo mi rukometaši krivi što stalno osvajamo medalje i što drugi to ne rade. Ti drugi snimaju reklame kao idu na Olimpijske igre, pa onda nekako slučajno i završe tamo.'

Podsjetimo, već je bilo spornih situacija oko nošenja zastava, svojevremeno je upravo zbog Goluže izbio sukob na relaciji vaterpolisti - rukometaši jer 2004. zastavu je nosio Dubravko Šimenc.