ZAPOSLENI 'MEDVJEDI'

Medveščak doveo Brandona Bucka, stiže i David Valek

06.07.2012 u 09:12

Bionic
Reading

Zagrebački Medveščak potvrdio je potpisivanje ugovora s 23-godišnjim kanadskim centrom Brandonom Buckom, a NHL.com je najavio i dolazak Davida Valeka u 'brlog'

U Zagreb stiže i zlatni Amerikanac?

Prema pisanju službene web stranice NHL lige, u Medveščak bi uskoro trebao stići i 21-godišnji David Valek. Riječ je o hokejašu rođenom u Zagrebu, ali koji ima i američku putovnicu, i s tamošnjom reprezentacijom je 2008. osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu U18. U posljednje tri sezone igrao je za Sveučilište Harvard.

KHL Medveščak Zagreb potpisao je ugovor s još jednim napadačem - Brandonom Buckom. Kanadski napadač koji igra na poziciji centra za 'medvjede' će debitirati u dresu s brojem 9.

Brandon Buck je rođen 1988. u kanadskom Delawareu. Juniorski staž odradio je u OHL-u igrajući za Guelph Storm od 2006/07, a zatim je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s klubom iz AHL-a, s Norfolk Admiralsima.

Nakon odličnih predstava u Guelph Stormu, ali i kvalitetnih rola za Norfolk Admiralse, Buck je 2009. potpisao ugovor s AHL klubom Houston Aerosima iz čijih redova igrače crpi i NHL klub Minnesota Wild. No, Houston Aeros ga je posudio Florida Everbladesima iz ECHL-a. Buck je bio jedan od najmlađih igrača u ECHL-u, ali unatoč tome uspio je u 47 susreta odigranih u osnovnom dijelu prvenstva za Floridu skupiti 39 bodova (18 golova i 21 asistencija), da bi u doigravanju u devet utakmica zabio dva gola i upisao dva asista.


Tijekom te 2009/10. sezone Buck ipak nije igrao samo za Floridu, već je 21 susret odigrao i za Houston ostvarivši tri boda. Iduću sezonu odradio je cijelu za Aerose ostvarivši u 56 utakmica skor od tri gola i 13 asistencija.

'Brandon Buck je mlad, ali iskusan profesionalni hokejaš s puno kvaliteta. Igrač je pobjedničkog duha i siguran sam da će se odlično uklopiti u našu momčad. Prije dvije godine igrao je u Houstonu, u klubu koji je te sezone dogurao do finala, a i prošle je imao vrlo dobru godinu u Norveškoj. Drago mi je što će od iduće sezone biti dio naše momčadi', izjavio je trener Medveščaka Marty Raymond.

Buck se lani odlučio okušati i na europskom ledu te je potpisao ugovor s norveškim prvoligašem Sparta Sarpsborgom koji je 2010/11. bio prvak Norveške. Buck je za Spartu odigrao 45 utakmica u osnovnom dijelu prvenstva i upisao 16 golova i 26 asistencija te bio treći najbolji strijelac po bodovima (42). U doigravanju je pak bio najbolji strijelac po bodovima (6) s tri gola i tri asistencije.