TOUR DE FRANCE

Saganu nova pobjeda, Kišerlovski odličan 14.

03.07.2012 u 19:12

Bionic
Reading

Slovak Peter Sagan (Liquigas) pobjednik je treće etape Tour de Francea, a naš Robert Kišerlovski (Astana) zauzeo je odlično 14. mjesto

Slovački biciklist, koji je ove godine u izvrsnoj formi, sjajnim je sprintom u finišu došao do svoje druge etapne pobjede na ovogodišnjem izdanju najveće svjetske utrke. Odvojio se nekoliko stotina metara prije cilja i s podignutim rukama i plesnom točkom za gledatelje prvi presjekao vrpcu nakon četiri sata, 42 minute i 56 sekundi vožnje od Orchiesa do Boulogne-sur-Mera (197 kilometara).

Sekundu je za njim zaostao Norvežanin Edvald Boasson Hagen (Sky), a u istom su vremenu u cilj ušli i trećeplasirani Slovak Peter Velits (Omega Pharma-Quickstep), te četvrtoplasirani Švicarac Fabian Cancellara (RadioShack) koji je zadržao i vodstvo u ukupnom poretku.

Naš Kišerlovski je u cilj ušao kao 14., na čelu skupine biciklista koji su za pobjednikom zaostali osam sekundi. U ukupnom je poretku Riječanin skočio na 33. mjesto s 42 sekunde zaostatka za Cancellarom. Najbliži pratitelj Švicarcu je i dalje Britanac Bradley Wiggins (Sky) koji je pao u završnom kilometru i u cilj ušao s 47 sekundi zaostatka. No, s obzirom da je do gužve došlo manje od tri kilometra prije cilja, Wiggins i ostali su nagrađeni s vremenom skupine koja je bila najbliže Saganu. Loša vijest za Wigginsa je da je zbog pada od utrke odustao momčadski mu kolega Konstantin Sivcov koji mu je trebao biti velika pomoć na putu prema željenom naslovu.

Tour de France, 3. etapa (Orchies - Boulogne-sur-Mer, 197km):

1. Peter Sagan (Svk / Liquigas-Cannondale) 4:42:56
2. Edvald Boasson Hagen (Nor/ Sky Procycling) +0:01
3. Peter Velits (Svk / Omega Pharma-Quickstep) isto vrijeme
4. Fabian Cancellara (Švi / RadioShack-Nissan) isto vrijeme
5. Michael Albasini (Švi / Orica GreenEdge Cycling Team) isto vrijeme
6. Cadel Evans (Aus / BMC Racing Team) isto vrijeme

14. Robert Kišerlovski (Hrv (Astana) +0:08

Tour de France, ukupni poredak:

1. Fabian Cancellara (Švi / RadioShack-Nissan) 14:45:30
2. Bradley Wiggins (VB / Sky Procycling) +0:07
3. Sylvain Chavanel (Fra / Omega Pharma-Quickstep) +0:07

...

33. Robert Kišerlovski (Hrv / Astana) +0:42