DRUGI NAJDUŽI MEČ

Čilić: Bilo je teže mentalno nego fizički

01.07.2012 u 12:50

Bionic
Reading

Iako je za pobjedu nad Amerikencem Samom Querreyjom u 3. kolu Wimbledona morao igrati pet sati i 31 minutu igre, naš najbolji tenisač Marin Čilić je sugerirao da se fizički nije previše potrošio

Čilić je slavio sa 7:6(6), 6:4, 6:7(2), 6:7 (3), 17:15 u drugom najdužem meču u povijesti Wimbledona. Samo je peti set trajao dva sata i 7 minuta.

Dakako, Čilić i Querrey bili su jako daleko od svjetskog rekorda po dužini meča kojeg su prije dvije godine u 1. kolu Wimbledona postavili Amerikanac John Isner i Francuz Nicolas Mahut. Tada je Isner u meču koji se protegnuo u tri dana slavio sa 70:68 u petom setu nakon 11 sati i pet minuta igre.

'Nismo imali previše poena koji su fizički bili iznimno teški i naporni. Puno je poena bilo riješeno s jednim ili dva udarca. Zapravo smo se obojica nahodali između poena. Ove godine sam protiv Davida Nalbandiana u Davis Cupu u Argentini na zemlji igrao pet sati i 10 minuta. Taj meč je bio fizički stvarno jako naporan. Protiv Querreyja je više bila prisutna mentalna potrošnja, nositi se sa svime što nas je još čekalo do kraja meča', rekao je Čilić

Bio je to ne samo vrlo dramatičan već i vrlo kvalitetan meč. Potvrdio je to i Querrey, koji nije bio razočaran usprkos poraza.

'Osjećam se dobro. Trebao sam dobiti prvi set koji mi je nekako iskliznuo iz ruku. Usprkos poraza, važno mi je da sam igrao dobro, na visokoj razini. Zbog toga se radujem ovom ljetu i nadam se da ću ostvariti neke dobre rezultate s obzirom na formu u Wimbledonu', rekao je Amerikanac.

'Bilo je zabavno, ali ipak nismo bili ni blizu Mahutu i Isneru', dodao je Querrey.

U osmini finala će Marin Čilić, naš jedini preostali predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji, igrati protiv Škota Andyja Murrayja, u ponedjeljak drugi meč nakon 14 sati po našem vremenu na terenu broj 1.

Murray je uoči tog dvoboja rekao:

'Bit će važno dobro krenuti u taj meč protiv Čilića. Ako se nađem u zaostatku, mogli bi mi biti teško vratiti se'.

U međusobnim ogledima Murray ima 5:1 protiv Čilića.