U OBRANU ZLATA

Jedan pravi hitac bio je dovoljan Sandri za nedjeljno finale

30.06.2012 u 14:46

Bionic
Reading

Hrvatska altetičarka Sandra Perković bez većih problema se plasirala u finale bacanja diska na Europskom prvenstvu u Helsinkiju. Sandra je u današnjim kvalifikacijama ostvarila drugi najbolji rezultat u obje skupine bacivši disk na 62.01 metara

Aktualna europska prvakinja iz Barcelone u prvom pokušaju je načinila prijestup, no u drugoj seriji je smireno izborila sutrašnje finale. Potom u trećoj seriji nije niti nastupila. Bolja od nje bila je tek Njemica Nadine Muller s rezultatom 64.49.

U finale se plasiralo 12 natjecateljica od kojih je svega četiri prebacilo normu od 61 metra. Ostale su ušle u finale po rezultatu. Finale je na rasporedu u nedjelju u 18 sati.

'Prvi hitac je bio loš, no to mi se dogodilo i u Barceloni pa sam kasnije osvojila zlato. Problem je što ja ne znam baciti lagano. No, u drugoj seriji sam sve popravila', kazala je Sandra, te se osvrnula na sutrašnje finale:

'Konkurencija je jaka, ima dosta Njemica, čak tri su ušle u finale, no očekuje borbu za medalju. Sada se moram odmoriti, a potom koncentrirati za finale koje će biti posve drugačija priča'.