EP, JEDRENJE

Fantela i Marenić drugi nakon drugog dana

29.06.2012 u 20:28

Bionic
Reading

Nakon dva dana natjecanja na Europskom prvenstvu u jedrenju za klasu 470 u škotskom Largsu Šime Fantela i Igor Marenić su drugi u muškoj konkurenciji, dok su Enia Ninčević i Romana Župan četvrte u ženskoj

'Još jedan divlji dan s puno kiše i promjena vjetra, u prvom plovu smo bili 11., u drugom drugi, a i to je moglo bolje, vodili smo, ali kiša je bila toliko jaka da nismo vidjeli oznaku. Uvjeti na moru jesu malo čudni, ali svima su isti. Drugi smo ukupno, ali još se jedri devet plovova, četiri su tek iza nas, to još ništa ne znači, tek smo počeli', kazao je oprezno Igor Marenić.

Odlično su u petak u prvom plovu krenuli juniori Lovro Ivanov i Marko Carić, prvi su okrenuli prvu oznaku, držali su se među vodećima sve do nadomak cilja kad su se prevrnuli i ipak u cilj ušli 17. Ukupno su 22. nakon četiri plova. Prvi su Britanci Saxton/Mason.

Enia Ninčević i Romana Župan su imale izvrstan dan, dva puta su treće prošle ciljem, te još jednom pokazale da im jaki vjetar odgovara.

'U prvom plovu smo se izvukle nakon što smo bile šeste, a u drugom smo mogle biti i prve, ali su nas prošle Slovenke i Britanke. S obzirom na uvjete zadovoljne smo. Kad smo došle na polje bilo je 10-ak čvorova, poslije je diglo i na 20-ak čvorova. Nismo još u najboljoj formi, barem ja, dosta mi je teško, plovovi su dugi. Srećom, danas nismo išli na tri plova kako je bilo predviđeno', kritična je Enia Ninčević.

U vodstvu su Slovenke Mrak/Černe.