U IGRI PAROVA

Petra Martić zaustavila Mirjanu Lučić

29.06.2012 u 19:05

Bionic
Reading

U 2. kolu konkurencije parova u Wimbledonu Petra Martić je s Njemicom Annom-Lenom Grönefeld nadigrala drugu hrvatsku tenisačicu Mirjanu Lučić i njenu partnericu Ruskinju Valeriju Savinjuk sa 7:6(1), 3:6, 6:1

Nakon nešto više od dva sata tenisa uigranija njemačko-hrvatska kombinacija izborila je treće kolo Wimbledona, dok Mirjana Lučić sav fokus može usmjeriti na 3. kolo pojedinačnog dijela turnira gdje će u subotu igrati protiv Talijanke Roberte Vinci.

Martić i Grönefeld ove su godine već igrale u dva finala na WTA Touru (Pariz, Bad Gastein), a protiv Lučić i Savinjuk tek su u trećem setu pokazale viši nivo igre od svojih protivnica. U prvom setu koji je trajao gotovo sat vremena, Martić i Grönefeld su odličnom igrom u tie-breaku povele s 1:0, no uzvratile su Lučić i Savinjuk u drugom u kojem su tri puta oduzimale protivnički početni udarac. No, u odlučujućoj dionici igre Petra i Anna-Lena ponovo su podigle svoju igru i relativno lako slavile sa 6:1.

Sedam dvostrukih pogrešaka na servisu u dvoboju s jačim suparnicama možda će i koštati pobjede Martić i Grönefeld, a upravo takav par ponuditi će im ždrijeb u 3. kolu.

Naime, suparnice za četvrtfinale Wimbledona biti će im bolje iz ogleda 1. nositeljica Liezel Huber i Lise Raymond iz Sjedinjenih Država ili Australki Casey Dellacquae i Samanthe Stosur.