WIMBLEDON

Lučić dobila Panovu i ide na Bartoli

26.06.2012 u 18:05

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić uspješno je nastavila ono što je prošlog tjedna već radila u Wimbledonu. Nakon tri kola kvalifikacija prošla je i 1. kolo glavnog turnira ovog Grand Slama

Pobijedila je Lučić, 129. tenisačica na svijetu, za dva sata i dvije minute igre, Ruskinju Aleksandru Panovu 4:6, 6:3, 6:4. Bio je ovo treći međusobni meč u karijeri ove dvije tenisačice, te tek prva pobjeda za Hrvaticu. Panova, inače 74. tenisačica svijeta, je dobila oba meča igrana 2008. godine.

I ovog utorka je Panova bolje otvorila meč. Odmah je na startu napravila break i čvrsto ga držala do kraja prvog seta.

No, stvari na terenu su se počele okretati u drugom setu, u koji je Lučić ugazila s prednošću od 4:1. Izuzetno bitan gem Lučić je odradila kod vodstva 4:2. Spasila je tada čak pet break-lopti Ruskinje (i tri vezane, 0:40). Dobila je set sa 6:3, a potom u prvom svom servis-gemu trećeg seta spasila novu break-loptu.

I nakon svih neiskorištenih šansi, Panova je podlegnula pritisku kada je servirala kod 3:3 u trećem setu. Izgubila je servis i potom više nije dolazila u priliku uzvratiti.

Lučić je imala tri break-lopte i iskoristila je dvije, dok je Panova imala čak 12, ali je realizirala jednu jedinu, na samom početku meča (u prvom gemu). Lučić je imala osam aseva, ali i isti broj dvostrukih servis pogrešaka.

Lučić je imala 38 izravnih poena, te 28 neforsiranih pogrešaka.

Drugo kolo Mirjani Lučić donosi ogled protiv Francuskinje Marion Bartoli, devete nositeljice. Bartoli je u 1. kolu pobijedila Australku Casey Dellacquau 6:2, 6:4.