PREMIJERA

Debi hrvatskih hrvača slobodnim načinom

25.06.2012 u 10:09

Bionic
Reading

Prvi put na Europskom juniorskom prvenstvu u natjecanju slobodnim načinom nastupila je i hrvatska reprezentacija

Tomislav Mičuda (26), trener hrvatske hrvačke reprezentacije slobodnim načinom, bio je zadovoljan nakon europske zagrebačke smotre.

'Hrvatska reprezentacija slobodnim načinom prvi put je sudjelovala na Europskom juniorskom hrvačkom prvenstvu. I ne samo to! Prvi put na kontinentalnoj priredbi sudjelovale su i hrvatske hrvačice', otkrio je razloge zadovoljstva Tomislav Mičuda, član kluba PIK Vrbovec, još aktivan natjecatelj u borbama i grčko-rimskim i slobodnim načinom.

Razumije se, gledano rezultatski, dosezi su skromni.

'Tek u posljednje tri godine u Hrvatskoj se organiziraju natjecanja u hrvanju slobodnim načinom za hrvačice u svim dobnim kategorijama', istaknuo je Mičuda.

U ženskoj konkurenciji hrvatske boje u Zagrebu su branile kadetkinje Martina Vazdar do 51 kg (zauzela 13. mjesto) i Sarah Kaurinović do 72 kg (također 13.) te Ana Beljo do 63 kg (zauzela 9. mjesto).

'Juniorsko vrijeme Martine Vazdar tek treba doći. Za mjesec dana ona će nastupiti na Europskom kadetskom prvenstvu u Poljskoj, u natjecanju sa svojim vršnjakinjama', pripominje Mičuda.

U muškoj konkurenciji slobodnim načinom u Zagrebu su se natjecali Alen Kljajić do 55 kg (bio 22.), Luka Šačić do 60 kg (bio 16.), Matej Lipovac do 66 kg (bio 14.), Andrej Jazvo do 74 kg (bio 19.), Mato Katić do 84 kg (bio 16.) i Stjepan Vidović do 96 kg (bio 18.).

'Kljajić i Vidović su u ulaznom juniorskom godištu, a Šačić će i dogodine imati priliku da se iskaže u juniorskoj konkurenciji. Katić je izgubio od moldavskog borca, koji je na kraju osvojio broncu. Lipovac je u borbe ulazio bez respekta, ali se namjerio na turskog i ukrajinskog borca. Turski je osvojio zlato, a ukrajinski broncu. Našim djevojkama i mladićima potrebno je što više međunarodnih ogleda da bi napredovali', zaključio je Mičuda.