EP U HRVANJU

Etlinger osvojio prvo hrvatsko zlato

25.06.2012 u 09:53

Bionic
Reading

Dominik Etlinger osvojio je zlatnu medalju u hrvanju grčko-rimskim načinom na juniorskom Europskom hrvačkom prvenstvu u Zagrebu

U kategoriji do 66 kilograma Etlinger je u finalu pobijedio azerbajdžanskog predstavnika Jejhuna Alijeva.

'Prvi put u neovisnoj Hrvatskoj osvojili smo europsko juniorsko zlato', zanosno je govorio reprezentativni trener hrvača grčko-rimskim načinom Tomislav Vukelić.

U Dominikovoj vitrini nedostajalo je još to kontinentalno juniorsko odličje. Na europskim kadetskim prvenstvima Dominik je osvojio jednu zlatnu i jednu brončanu medalju. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2010. osvojio je srebrno odličje, a sad, 2012. na Europskom juniorskom prvenstvu u Zagrebu zlatno.

Na međunarodnoj pozornici od velikih međunarodnih juniorskih priredbi Dominik će se oprostiti na rujanskom Svjetskom juniorskom prvenstvu u Tajlandu. Dogodine će biti senior.

'Rio je naš!', zanosno je uskliknuo trener Tomislav Vukelić, uvjeren u Dominikov napredak i put na Olimpijske igre 2016. u Brazil.

Dominik je ove godine sudjelovao i na Europskom seniorskom prvenstvu u Beogradu, a u prvom kolu pobijedio je gruzijskog borca Aleksandra Lašhija, europskog prvaka iz Dortmunda 2011.

'Osvojio je 8. mjesto', podvukao je trener Vukelić.

Još znojan nakon borbe, a onako skroman, tiho je pitao službene osobe, može li uzeti vode. Obične, u bočici. Da utaži žeđ.

'Alijeva dosad nisam gledao. izvrstan je hrvač, dobar tempo-borac, koji melje i melje. Prošlo mi je kroz glavu da nastupam pred domaćom publikom, da ću dati sve od sebe', odgovarao je Dominik na pitanja znatiželjnika.

Našao je formulu za put do najvišeg postolja.

'Prilagodio sam se azerbajdžanskom borcu pobijedivši ga njegovim oružjem', objasnio je hrvatski slavodobitnik.

Njegov uspjeh popraćen je skandiranjem 'Etlinger, Etlinger!' A kad je sve završilo, kad je proglašen pobjednikom, Dominik je odnekud uzeo hrvatsku trobojnicu potrčavši pred razdraganim mnoštvom u Sportskom domu. Čak i strogim hrvatskim dužnosnicima za službenim stolovima uokolo strunjača zasuzile su oči.

Radosti nije bilo kraja kad je međunarodni žiri objavio ime najboljeg hrvača na cijelom turniru. Da, dobro smo čuli: najbolji hrvač na Europskom prvenstvu 2012. bio je upravo Dominik Etlinger.

'Nije izgubio nijedan tehnički bod', završio je trener Vukelić.