U PRVOM KOLU NA LISICKI

Za Martić težak ždrijeb u Wimbledonu

22.06.2012 u 14:36

Bionic
Reading

U 1. kolu Wimbledona vrlo tešku protivnicu ždrijeb je dodijelio Petri Martić. Najbolja hrvatska tenisačica ide na 15. nositeljicu i lanjsku polufinalisticu, Njemicu Sabine Lisicki

Ako izuzmemo najboljih 10, Martić je teško za suparnicu mogla dobiti zahtjevniju protivnicu. Lisicki je prošle godine u polufinalu poražena od Marije Šarapove, godinu dana ranije nije nastupila, dok je i 2009. godine ostvarila također zapažen rezultat, izborivši četvrtfinale. Hrvatska tenisačica dva je puta u Wimbledonu igrala tek 2. kolo, a izgubila je i oba međusobna dvoboja s 15. igračicom svijeta. Onaj prvi iz 2007. godine možda možemo i zanemariti jer se radilo o praktički dvoboju dviju juniorki, no zato težinu ima lagana pobjeda Lisicki na Australian Openu 2010. godine, 6:1, 6:4.

U slučaju pobjede, Martić bi u drugoj rundi išla na bolju iz ogleda Srpkinje Bojane Jovanovski i Grkinje Eleni Danilidou.

U Petrinom, gornjem dijelu ždrijeba, smještena je, naravno, i 1. nositeljica Ruskinja Marija Šarapova koja otvara nastup u All England Clubu protiv Australke Anastazije Rodionove. Najzvučniji susret 1. kola u tom dijelu ždrijeba tenisačica bit će meč dviju nekada najboljih svjetskih igračica Srpkinje Jelene Janković i Belgijke Kim Clijsters.

Treća nositeljica Poljakinja Agnieszka Radwanska odmjerit će snage sa Slovakinjom Magdalenom Rybarikovom, dok 5. nositeljica Australka Samantha Stosur za protivnicu ima Španjolku Carlu Suarez Navarro.

U donjem dijelu ždrijeba nalazi se preostala hrvatska predstavnica Mirjana Lučić koja je uspješnim prolaskom kvalifikacija izborila 1. kolo i sraz s Ruskinjim Aleksandrom Panovom. Oba njihova međusobna susreta odigrana su 2008. i oba je puta Panova slavila u dva seta. 30-godišnja Lučić protiv sedam godina mlađe suparnice koja je više od 50 mjesta bolje plasirana na WTA ljestvici (129-74) traži prvu pobjedu kako bi produžila svoju pobjedničku seriju na turniru na kojem je 1999. godine igrala polufinale.

Ukoliko Lučić preskoči Panovu, slijedi joj bolja iz ogleda 9. nositeljice Francuskinje Marion Bartoli i Australke Casey Dellacquae.

Na "dnu" donjeg dijela ždrijeba, 2. nositeljica Bjeloruskinja Viktorija Azarenka ide na Amerikanku Irinu Falconi, dok je nešto iznad njih u "kosturu" braniteljica naslova i 4. nositeljica Petra Kvitova kojoj je prva suparnica Kazahstanka Akgul Amanmuradova. Izdvajamo još i susrete 6. nositeljice Amerikanke Serene Wiliams i Čehinje Barbore Zahlavove-Strycove, te finalistice Roland Garrosa, Talijanke Sare Errani, kojoj je kao 10. nositeljici ždrijeb na startu donio malo poznatu Amerikanu Coco Vandeweghe.