ODJECI INCIDENTA U QUEENSU

Čilić brani Nalbandiana: Ne razumijem zašto se uplela policija

20.06.2012 u 12:29

Bionic
Reading

Incident koji je počinio Argentinac David Nalbandian u finalu ATP turnira u londonskom Queen's Clubu protiv Marina Čilića i dalje je tema o kojoj se puno priča u teniskim krugovima

Iznerviran zbog gubitka servisa kod rezultata 3-3 u drugom setu, nakon što je prvi osvojio u tie-breaku, Nalbandian je nogom raspalio drveni reklamni pano koji je stajao oko stolice linijskog suca.

Pritom je Nalbandian raskrvario sučevu nogu, te mu ozlijedio goljenicu. Vrhovni sudac nije imao izbora. Zbog ozljeđivanja suca, pa makar i slučajnog, morao je slijediti pravila i diskvalificirati Nalbandiana. Tako je Čilić stigao do prvog naslova u karijeri na travnatoj podlozi.

ATP je Nalbandiana kaznio s maksimalnih 10.000 eura, a gradska policija je potvrdila kako je pokrenula istragu protiv Argentinca zbog 'navodnog napada na suca'. Čilić smatra da je u pitanju pretjerivanje.

'Bio sam iznenađen kada sam čuo da se u cijelu priču uključila i policija, jer ono što se dogodilo na igralištu nije bilo namjerno. Mislim da je uključenje policije malo pretjerana reakcija. Nalbandian nije namjerno ozlijedio suca, jer je znao da bi mu slijedila diskvalifikacija da je to namjerno učinio. S obzirom na tijek događaja, bio je i ovako diskvalificiran prema pravilima, ali da se sada još mora suočiti i s policijskom istragom, mislim da to nije potrebno', izjavio je Čilić za The Tennis Space, te dodao:

'Ne želim ja suditi u toj priči, ali David nije želio ozlijediti suca, to mu nije bila namjera. Pa, znao je da je to automatska diskvalifikacija.'

Objasnio je i zbog čega nije razgovarao s Nalbandianom nakon meča:

'Nismo razgovarali, on je bio prilično utučen nakon finala i razočaran svime što se dogodilo. Bio je u svom filmu.'

Osvrnuo se još jednom na vrlo neobične okolnosti osvajanja prvog naslova u karijeri na travi.

'Manje je zadovoljstva kada pobijedite u finalu na ovakav neobičan način. No, ja sam bio sretan što sam imao dobar tjedan, što sam igrao stvarno dobar tenis. Jasno, lijep je osjećaj podignuti trofej pobjednika.'

Iako je protekle dvije godine gubio u 1. kolu Wimbledona, kaže da je lijep osjećaj vratiti se u All England Club u kojem je prije četiri godine stigao do osmine finala.

'Stvarno je lijep osjećaj biti u Wimbledonu. Tereni su u najboljem mogućem stanju. Prvi dan je ovdje uvijek najveće uzbuđenje, biti opet ovdje u ovom klubu, u ovom okruženju. Tereni su malo drukčiji od onih u Queen's Clubu, malo sporiji.'

Na kraju je Marin otkrio kako se nikada nije bolje osjećao uoči Wimbledona.

'U svim ovim godinama igranja na travi, ove godine imam najbolji osjećaj uoči Wimbledona. Imam dojam da sam u stvarno dobroj formi. S takvim osjećajem sam stigao i u Queen's Club. Nakon što sam ga osvojio, osjećaj je još bolji. Forma je baš kakva i treba biti pred Wimbledon. Nije u pitanju samo moje samopouzdanje, već činjenica da puno bolje osjećam loptu i da igram puno bolje', zaključio je Čilić.