ATLETSKI KUP I PRVENSTVO

AK Dinamo-Zrinjevcu dvostruka kruna

19.06.2012 u 11:32

Bionic
Reading

Sandra Perković u bacanju diska postigla drugi rezultat sezone, Anita Banović na 400 m ispunila normu za Europsko prvenstvo, a Marin Premeru pobijedio u bacanju kugle

Jedno natjecanje, dva prvenstva. Tako bi se, ukratko, moglo opisati dvodnevno varaždinsko atletsko nadmetanje za Hrvatski kup i, istodobno, naslove ekipnih državnih prvaka.

'Dinamo-Zrinjevac je dominirao natjecanjem', kaže Mladen Katalinić, trener Agrama.

Dug je popis odličnih dinamovaca. Katalinić pak u tom mnoštvu dobrih izdvaja:

'Sandra Perković u bacanju diska postigla je svoj drugi rezultat sezone (67,64 m). Anita Banović ispunila je normu za Europsko prvenstvo u utrci na 400 m (53,23), a još je pobijedila na 200 m s osobnim rekordom (24,11), u štafeti 4x400 m (Valentina Kramarić, Vanja Perišić, Marina Banović, Anita Banović) i u štafeti 4x100 m (Ana Erega, Anita Banović, Marina Banović, Valentina Kramarić). Andras Haklits bio je najbolji u bacanju kladiva (73,95 m), a Marin Premeru u bacanju kugle pobijedio je riječkog olimpijca Nedžada Mulabegovića'.

Među klubovima iz gornjeg doma bila je i zagrebačka Mladost.

'Veseli povratak Mladosti u vrh. Jaka Mladost potrebna je atletici. Njezin član Mateo Ružić, inače siguran putnik na Svjetsko juniorsko prvenstvo, pobijedio je u utrci na 400 m s osobnim rekordom (46.81)', podvlači Katalinić i na kraju zaključuje:

'Visokopozicionirani riječki klub Kvarner-Autotrans vrlo dobro je vođen, s nekoliko istaknutih pojedinaca na čelu s olimpijcem Nedžadom Mulabegovićem, skakačicom u dalj i u troskoku Mirjanom Gagić i sprinterkom Sandrom Parlov.'

U natjecanju za Hrvatski kup prvoplasirani natjecatelji dobivali su po 12 bodova, drugoplasirani po 11 i tako redom. U natjecanju za ekipnog prvaka učinici su bodovani prema mjerilima Međunarodnog atletskog saveza.

Rezultati ekipnog prvenstva - seniori: 1. Dinamo-Zrinjevac (Zagreb), 2. Kvarner-Autotrans (Rijeka), 3. Agram (Zagreb);
seniorke: 1. Dinamo-Zrinjevac, 2. Agram, 3. Kvarner-Autotrans.
Natjecanje za Hrvatski kup - ukupno: 1. Dinamo-Zrinjevac, 2. Agram, 3. Mladost (Zagreb);
seniori: 1. Dinamo-Zrinjevac, 2. Kvarner-Autotrans, 3. Mladost;
seniorke: 1. Agram, 2. Dinamo-Zrinjevac, 3. Mladost