ŠKOLSKA LIGA

U Sesvetskom Kraljevcu hrvanje je hit

12.06.2012 u 17:45

Bionic
Reading

Finale školske lige pripalo učenicima iz Sesvetskog Kraljevca, drugi su bili đaci zagrebačke osnovne škole Dr. Vinko Žganec, treći Vrbovčani, a četvrti Sesvećani

Finalno natjecanje školskih sastava Zagreba i Zagrebačke županije u hrvanju grčko-rimskim načinom okupilo je šezdesetak sudionika iz osnovnih škola Sesvetski Kraljevec, Dr. Vinko Žganec, Vrbovec i Sesvete. Prvo mjesto osvojili su učenici osnovne škole Sesvetski Kraljevec, drugi su bili đaci iz zagrebačke škole Dr. Vinko Žganec, treći Vrbovčani, a četvrti Sesvećani.

Natjecanje je održano u izvanrednom ozračju školske dvorane u Sesvetskom Kraljevcu, a dobri učenici pokazali su i zavidno hrvačko umijeće.

'I u tehničkom i u taktičkom pogledu', potvrdio je Davor Lujić, trener vrbovečkih školaraca zaključivši: 'Očito se dobro radi u klubovima'.

Đaci iz Sesvetskog Kraljevca članovi su i istoimenog hrvačkog kluba, njihovi vršnjaci iz osnovne škole Dr. Vinko Žganec članovi su Zagreba, Vrbovčani Pik Vrbovca, a Sesvećani Sesveta.

Što osnovnoškolce tako privlači hrvanju?

'Hrvanjem se bavim godinu dana i kanim ostati u tom sportu. Prije sam igrao nogomet, no u hrvanju trener podupire svakog od nas', ispričao je učenik šestog razreda osnovne škole Sesvetski Kraljevec Jakov Damjanović.

Prvo mjesto u školskoj ligi za Sesvetski Kraljevec osvojili su Juraj Ivić, Ante Rajić, Jurica Cafuk, Patrik Jerbić, David Borecki, Fran Šačić, Lovro Habek, Marko Anušić, Patrik Čičak, Filip Smetko, Jakov Damjanović, Davor Harni, Luka Grebenar, David Kekić, Marko Markić i Boris Harni pod nadzorom trenera Dinka Kremića, Marka Šačića i Filipa Sesara.

Natjecanje su organizirali osnovna škola i hrvački klub Sesvetski Kraljevec. Njihovom pozivu odazvali su se reprezentativci, senior Danijel Janečić (Lika), kadet Filip Šačić (Sesvetski Kraljevec), kadet Mario Stjepić (Sesvetski Kraljevec) i kadet Franko Gruber (Sesvetski Kraljevec). Svojim zadivljujućim umijećem gledateljima i učenicima pokazali su najprivlačnije hrvačke zahvate. Plesni klub Lana svojom točkom cijeloj je priredbi dao ton neposrednosti, razigranosti i spontanosti.

'Željeli bismo da školska hrvačka liga zaživi na državnoj a ne samo regionalnoj razini, da nam se pridruže mladi iz Koprivnice, Varaždina, Petrinje, Siska, Gospića i Zadra. Osim toga, planiramo i održavanje međunarodnog školskog natjecanja na kojem bi nastupili prvaci iz osam zemalja', najavio je Dinko Kremić, povjerenik za školsku ligu.

Na čelu s predsjednikom kluba Ivicom Vlašićem Sesvetski Kraljevec bio bi, uvjerili su se svjedoci ovosezonske školske završnice, izvanredan domaćin.