HRVATSKE NADE

Barcelona otkriva karte u juniorskoj konkurenciji

09.06.2012 u 16:47

Bionic
Reading

Svjetsko atletsko juniorsko prvenstvo održat će se u Barceloni od 10. do 15. srpnja, a na njemu ćže se naći i hrvatske nade

Zasad su norme ispunili juniori Mateo Ružić (400 m), Ivan Horvat (skok s motkom) i Dino Bošnjak (5000 m) te juniorke Sanda Kočiš (800 m), Antonija Radić i Paola Borović (skok u dalj), Lucija Zubčić (skok u vis), Petra Gamilec (kugla), Sara Kolak (koplje) i Petra Jakelić (kladivo).

'Skakač s motkom Ivan Horvat kandidat je za medalju, a izglede za nastup na Svjetskom prvenstvu ima još nekoliko bacača kugle, diska i kladiva', nagovještava Siniša Ergotić, izbornik hrvatske reprezentacije.

Ergotić s radošću govori o atletskim nadama. Dino Bošnjak, primjerice, i iduće godine bit će junior, pa će na Europskom juniorskom prvenstvu nastupiti u utrkama na pet i deset tisuća metara.

Na balkanskom mlađejuniorskom prvenstvu 14. srpnja u Beogradu hrvatska reprezentacija nastupit će u punom sastavu, s 15 članova u ženskoj i s 15 članova u muškoj vrsti.

Iskusnim atletskim stručnjacima posljednjih sezona priključili su se mladi, ambiciozni treneri.

'To su ponajprije Slavko Petrović, Igor Čordaš, Hrvoj Cik, Petra Peričić i Dražen Lasić, koji u skromnim mogućnostima čini čuda u Kninu', zaključuje Siniša Ergotić.