IZBORNIK ATLETIČARA

Ergotić: Ponosim se atletskom reprezentacijom

09.06.2012 u 16:40

Bionic
Reading

Siniša Ergotić, izbornik hrvatske atletske reprezentacije, ističe niz vrhunskih dosega naših atletičara u posljednjih desetak godina na međunarodnoj sceni, ali pun optimizma nagovještava i ovosezonske izglede.

'Ponosim se reprezentativnim sastavom. Ove godine u fokusu su Olimpijske igre u Londonu. Naša reprezentativna vrsta danas je kvalitetnija, bitno jača od one koja je nastupila u Pekingu. Već imamo osam sigurnih putnika, a postoji mogućnost da u idućih nešto više od mjesec dana još dvoje ili troje atletičara ispuni normu', kaže Ergotić.

Hrvatski olimpijski putnici s A normom su Blanka Vlašić (vis), Sandra Perković (disk), Lisa Christina Stublić (maraton), Martin Marić (disk), Roland Varga (disk) i Nedžad Mulabegović (kugla) te natjecatelji s B normom, ali i pravom nastupa u Londonu Andras Haklits (kladivo) i Nikolina Horvat (400 m prepone).

'Marin Premeru u bacanju kugle sve je bliži ispunjavanju A norme (ona iznosi 20, 50 m, a Marinov posljednji najbolji rezultat je 20, 27 m). Ana Šimić u skoku u vis ispunila je B normu, a skakaču u dalj Marku Prugovečkom nedostaje desetak centimetara za ispunjavanje norme', dodaje Ergotić.

Tu, međutim, još nije kraj ohrabrujućim atletskim vijestima.

'Juniora Ivana Horvata samo osam centimetara dijeli od ispunjavanja olimpijske norme, a bacača koplja Stipu Žunića, koji studira u Americi, nekoliko metara dijeli od istog cilja', pripominje Ergotić.

Olimpijske igre u Londonu održat će se od 27. srpnja do 12. kolovoza. Prije Igara održat će se Europsko seniorsko prvenstvo u Helsinkiju od 27. lipnja do 1. srpnja.

Putnice na kontinentalno prvenstvo zasad su Sandra Perković (disk), Nikolina Horvat (400 m prepone), Ana Šimić (vis), Valentina Mužarić (kugla), Anita Banović (400 m) i Ivana Lončarek (100 m prepone).

' Anita Banović lani je ispunila normu, ali još mora malo poboljšati rezultat, a Ivanu Lončarek samo dvije stotinke dijele od ispunjavanja norme, što je naravno dostižno', obavještava Ergotić.

Putnici na europsku smotru su Nedžad Mulabegović (kugla), Marin Premeru (kugla), Martin Marić (disk), Roland Varga (disk), Andras Haklits (kladivo), Marko Prugovečki (skok u dalj) i Dino Pervan (skok u dalj).