DOMINACIJA

Hrvatski ragbijaši se vratili u skupinu A

04.06.2012 u 08:45

Bionic
Reading

Hrvatska ragbi 7 reprezentacija ispunila je plan za ovu sezonu i osvojila prvo mjesto na turniru Europskog prvenstva skupine B odigranog ovog vikenda u švicarskom Winterthuru, te tako osigurala povratak u skupinu A

Možda i malo lakše nego što je to očekivano uz šest pobjeda i tek jedan neodlučan rezultat (u skupini protiv Grčke) na cijelom turniru, izabranici Vlade Ursića pobjeđivali su redom u skupini Luksemburg (47-5), Mađarsku (31-12), Monako (38-0), Slovačku (29-0), te uz već spomenut neodlučan rezultata s Grčkom (19-19) osigurali prvo mjesto u grupi.

U polufinalu Hrvatsku je dočekala Norveška s kojom naši reprezentativci nisu imalo prevelikih problema, te su ostvarili visoku pobjedu (38-0).

Na kraju u finalnoj utakmici Hrvatska je pobijedila Latviju (22-12) čime je ispunila sva očekivanja i zasluženo se plasirala u skupinu A Europskog prvenstva.

Na turniru za Hrvatsku su nastupili: Dominik Draženović, Nik Jurišić, Denis Muhoberac, Tomislav Burazin, Tonči Buzov, Damir Draganić, Duje Grubišić, Paško Ivančić, Frane Marčić, Ante Plazibat, Filip Mijić, Caleb Brown.