SPREMAN ZA BRŽE OD 9,58

Bolt u Rimu najavio pakao u Londonu

02.06.2012 u 10:50

Bionic
Reading

Jamajčanin Usain Bolt tek se početkom svibnja vratio na atletske staze, ali do utrke u Rimu sumnjalo se je li to onaj 'stari' Bolt, odnosno onaj koji je spreman pretrčati 100 metara za manje od 9,58 sekundi u Londonu

Početkom svibnja, točnije 5., Usain Bolt je na svojoj Jamajci istrčao 100 metara za 9,82 sekunde, što je bio i najbrži rezultat sezone. Međutim, na prva dva mitinga Zlatne lige, u Dohi 11. svibnja i Šangaju 19. svibnja, Bolta nije bilo, a pobjede su odnijeli Justin Gatlin (9,87) i Asafa Powell (10,02).

Ljubiteljima atletike takav raspored i poredak u odsutnosti Bolta i nije bio toliko upitan, no nakon pobjede u Ostravi, ali s rezultatom i više nego skromnim za njegove mogućnosti (10,04), počele su se javljati sumnje.

Međutim, samo šest dana kasnije Bolt je pokazao svoje pravo lice i s vjetrom u prsa, ali i sigurno na tek 80 posto svojih mogućnosti, istrčao u Rimu nevjerojatnih 9,76.

Utrka je bila puno bolja nego u Ostravi. Izvedba nije bila savršena, ali je poboljšana. Start je bio dobar, ali ubrzanje još bolje. Znam, sumnjali su mnogi u mene nakon Ostrave i pitali što je sa mnom. Ali ja se sam nisam nikad to zapitao i zadovoljan sam sobom', rekao je Bolt nakon rimske pobjede.

Još sredinom travnja Boltov trener Glen Mills najavljivao je velike stvari svog štićenika, to jest mogućnost postavljanja novog svjetskog rekorda.

'Mora imati prave uvjete za to. Nisam siguran da će mu londonsko vrijeme dopustiti da pretrči 100 metara ispod 9,50. Ali on je za to sposoban', pojasnio je Boltov trener, koji je uz jamajčanskog sprintera još od 2004. godine.