ROLAND GARROS

Petra Martić svladala super favorita Bartoli

30.05.2012 u 19:25

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 3. kolo Roland Garrosa nakon što je sa 6-2, 3-6, 6-3 pobijedila osmu tenisačicu na svijetu Marion Bartoli

Za Petru Martić je ovo najbolji rezultat u karijeri kada su u pitanju Grand Slam turniri. Naime, po prvi je put Martić došla do 3. kola nekog od četiri velika turnira, a tamo je čeka Španjolka Anabel Medina Garrigues, 29. nositeljica pariškog turnira.

Nakon nešto više od dva sata igre na Suzanne Lenglen stadionu Martić je pobijedila najbolju domaću tenisačicu, te joj time uzvratila za ovogodišnji poraz u istom gradu. Tada, sa 7-5, 6-1, je Bartoli pobijedila na dvoranskom turniru.

Martić je bila bolja većim dijelom meča protiv Bartoli, a jedini pad u meču, tijekom drugog seta, Martić je platila gubitkom te dionice. Naime, do početka drugog seta Bartoli nije imala niti jednu break-priliku, a Hrvatica je nakon dobivenog prvog seta imala i 2-0 u drugoj dionici.

No, tada je Bartoli zaredala sa pet gemova zaredom. Vratila se u igru, te potpirila vatru i među domaćim navijačima.

Međutim, Martić je imala dovoljno snage još jednom zagospodariti terenom. Iako je kod vodstva 2-1 u trećem setu propustila mnogo prilika za 3-1, uspjela je od 2-2 pobjeći na 5-2 i potom na svoj servis zaključiti meč.

Zabila je Martić as na meč-loptu, sedmi u meču, a od čak 15 break-prilika iskoristila je pet. Bartoli je imala sedam break-šansi, te je iskoristila tri.

Recimo da je suparnica hrvatske tenisačice, Španjolka Medina-Garrigues, u 2. kolu pobijedila Francuskinju Irenu Pavlovic 6-3, 6-2.