TENISKA DRAMA

Jelena Dokić optužila oca za zlostavljanje

04.05.2009 u 10:16

Bionic
Reading

Australska tenisačica Jelena Dokić izjavila je u ponedjeljak da je otišla od obitelji prije devet godina kako bi izbjegla fizičko zlostavljanje koje je nad njom provodio njen otac Damir

Ova 26-godišnja tenisačica je za Sydney Morning Herald rekla da ima 'dosta sreće što sada može biti ovdje', nakon turbulentnog obiteljskog života, odlaska iz Australije i povratka u domovinu poslije prekida odnosa s ocem, bivšim boksačem i beogradskim taksistom.

'Meni je bilo puno gore nego bilo kome drugom na turnirima', izjavila je Dokić. 'Kada prolazite takve stvari igranje teniskog meča je dosta lako', dodala je.

Dokić, koja još uvijek nije u odnosima s ocem, predstavljala je Australiju na olimpijskim igrama 2000. u Sydneyu. Godinu nakon toga otišla je iz Australije s ocem u Srbiju.

Prije tri godine vratila se u Australiju gdje je došla do četvrt finala Australian Opena nakon što je dobila 'wild-card'.

Dokić, polufinalistica Wimbledona 2000., bila je svjetski broj četiri dvije godine nakon toga. Trenutačno je 31. na ATP ljestvici.