DJEČJI KROS

Na obljetničkom danu u Dubravi 800 učenika

29.05.2012 u 16:57

Bionic
Reading

U povodu obilježavanja 15. obljetnice školskog sportskog društva Felix nastavnici osnovne škole Ivana Mažuranića organizirali tradicionalno natjecanje u rolanju i trčanju za osnovce od prvog do osmog razreda

Bilo je veselja, smijeha, cike i vike na šestom dječjem krosu osnovne škole Ivana Mažuranića pod geslom 'Voda izvor života'. Kros je održan u povodu obilježavanja svjetskih dana vode i sporta, dana škole i 15. obljetnice djelovanja školskog sportskog društva Felix.

Broj sudionika nadmašio je dosadašnje rekorde.

'Nastupilo je osamstotinjak učenica i učenika iz osnovnih škola Ivana Mažuranića, A. B. Šimića, Čučerja, Ante Starčevića, Retkovca, Marije Jurić Zagorke, Sesvetske Sopnice i Granešine. Dvostruko više nego lani', ističe organizatorica Kristina Radić Šaronja, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture.

Sudionici su se natjecali u rolanju i trčanju. Učenici od prvog do četvrtog razreda trčali su 400, učenici petih i šestih razreda 600, a učenici sedmih i osmih razreda 800 metara.

Organizacija priredbe bila je na zavidnoj razini. Astrid Čulić, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture, koja je preko razglasa cijelom natjecanju umješnim vođenjem davala ton neposrednosti i posebnog ugođaja, zahvalila je svima koji su na ovaj ili onaj način pridonijeli tako velikoj školskoj manifestaciji, od volontera do policajaca.

Doista, bilo je lijepo naći se u Dubravi za vrijeme krosa. Nastavnici osnovne škole Ivana Mažuranića, na čelu s ravnateljicom Koviljkom Borko, doista su se iskazali. Hodnici i školska dvorana prepuni su slika i trofeja učenika-sportaša.

U osnovnoj školi Ivana Mažuranića dvoranu koriste samo učenici u različitim sportskim programima, od univerzalne sportske škole do vikenda u sportskoj školskoj dvorani. Ban, čije ime nosi škola, zacijelo bi bio prezadovoljan tim uspješnim spojem tjelovježbe i učenja. Jer, ističu nastavnici, nije riječ samo o dobrim sportašima nego i o dobrim učenicima.

'Gradska četvrt Donja Dubrava financijski je pomogla ostvarivanje našeg projekta', dodaje Kristina Radić Šaronja. Osim nje, u osnovnoj školi Ivana Mažuranića nastavu tjelsne i zdravstvene kulture još drže Astrid Čulić i Nikola Šandrk.