PROVJERENE SNAGE

Goluža objavio popis kandidata za London

29.05.2012 u 13:03

Bionic
Reading

Slavko Goluža odredio je 20 igrača koji će se pripremati za Olimpijske igre u Londonu, a hrvatski izbornik se oslonio na provjerene rukometne snage

Popis za najveći sportski događaj u 2012. je identičan onome koji je izbornik rukometaša izložio i za Europsko prvenstvo u Srbiji.

Tako su na vratima Alilović, Losert, Šunjić, krilne pozicije drže Štrlek, Ninčević, Batinović, Čupić i Horvat, srednji vanjski su Balić, Duvnjak, J. Valčić, lijevi vanjski Vuković, Lacković, Bićanić, Gojun, desni vanjski Kopljar, Buntić, Matić, a pivoti Vori te Musa.

'Ići će samo spremni, bez obzira na imena. Očekujem da oni koji dođu na pripreme budu čiste glave bez problema i bez ozljeda,' rekao je Goluža.

Na pripreme će povesti 14 igrača bez obzira što ima pravo na njih 15.

'Nema smisla da jedan sjedi sa strane ako ih 14 može igrati. Ako se dogodi nešto neplanirano, tog 15. naknadno ću povući,' objasnio je Goluža.

Pripreme počinju 10. lipnja kada je okupljanje u Zagrebu, 11. i 12. reprezentativci će imati testiranje na Kineziološkom fakultetu pa slijedi odlazak na Roglu od 13 do 22. lipnja. Od 25. lipnja do 1. srpnja bit će u Zadru, od 4. do 13. srpnja u Poreču i konačno od 16 do 13. srpnja u Karlovcu.

Hrvatska će odigrati dvije pripremne utakmice, sa Švedskom u Rijeci 8. srpnja te s istim protivnikom u Poreču četiri dana kasnije.

Ždrijeb skupina OI bit će u srijedu od 18.30 sati u Londonu, a reprezentacije koje sudjeluju uz Hrvatsku su Velika Britanija, Francuska, Argentina, Južna Koreja, Tunis, Danska, Španjolska, Srbija, Švedska, Mađarska i Island.