OKTANI NA KORZU

Croatia rally u Rijeci doživjelo treće izdanje

24.05.2012 u 20:22

Bionic
Reading

Treću godinu uzastopce Rijeka je domaćin Croatia rallyja, koji počinje u četvrtak, a završava 26. svibnja te se boduje za Prvenstvo Europe

Glavni tajnik Hrvatskog auto i karting saveza Zrinko Gregurek izrazio je zadovoljstvo riječkim domaćinstvom te istaknuo ulogu riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela u prihvaćanju organizacije natjecanja. Istaknuo je da je grad Rijeka pomogao da se nastavi tradicija ovog rallyja nakon preuzimanja domaćinstva od Zagreba. Naglasio je i vrijednost zlatnog sponzorstva INA-e.

Riječki gradonačelnik Obersnel je kazao da riječko područje ima dugu tradiciju automobilističkog i motociklističkog sporta, još od natjecanja na Preluku i Grobniku te da nije trebalo dugo nagovarati gradske vlasti da prihvate domaćinstvo. "Koliko nam znači ovaj rally govori to što smo glavnu gradsku ulicu, Korzo, prepustili ekipama", istaknuo je gradonačelnik.

Naime, cijeli Korzo je tijekom trajanja rallyja prepušten timovima za tehničke potrebe, na njemu starta i završava natjecanje te se dodjeljuju medalje. Itinerer rallyja je dug 857 kilometara, a prolazi Kvarnerom, Istrom i Gorskim kotarom. Ima 16 brzinskih ispita ukupne duljine 240 kilometara.

Prijavljeno je 48 ekipa iz 14 zemalja a rally se, osim za Prvenstvo Europe, boduje i za Prvenstvo Srednjeeuropske zone (CEZ), Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske i Državno prvenstvo Hrvatske. Croatia rally je najstarije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj. Utemeljeno je 1974. godine kao regionalno prvenstvo Hrvatske.