SJAJNE VIJESTI S EP-a

Streloviti četvrtu godinu za redom prvaci Europe

24.05.2012 u 16:20

Bionic
Reading

Muška pikado reprezentacija Hrvatske osvojila je zlatno odličje na Europskom prvenstvu u elektroničkom pikadu koje se od 19. do 25. svibnja održava u turskoj Antalyji. Reprezentacija u sastavu Boris Krčmar, Zdravko Antunović, Vlado Deščak i Vladimir Lešić u finalu je sa 2:0 (9:5, 9:7) pobijedila Češku i tako Hrvatskoj donijela četvrto uzastopno zlato na europskim prvenstvima

Streloviti, kako glasi nadimak pikado reprezentacije, u srijedu su upisali pobjede protiv Švicarske (9:4) i Slovačke (9:8), da bi u prvom današnjem susretu izgubili od Češke (5:9). Nakon toga su u repasažu pregazili jaku reprezentaciju Njemačke (9:3) te izborili nastup u finalu i novi sudar sa Česima.

Ovog puta nije bilo dileme tko je bolji, a junak finala bio je kapetan Boris Krčmar koji je u dvije finalne utakmice upisao 7 pobjeda i tek jedan poraz. No, ostat će zabilježeno da su ključne pobjede za konačni trijumf upisali Antunović i Lešić koji se mučio s formom cijeli turnir, ali na kraju je ipak dao veliki obol novom velikom uspjehu hrvatskog pikada.

Za našu mušku reprezentaciju je to bilo šesto uzastopno finale, a nakon dva srebra osvojena su četiri zlata u nizu što još nikome ranije pošlo za rukom. Ovo je ukupno šesti naslov europskog prvaka za mušku reprezentaciju od 1999. od kada je Hrvatska ušla u članstvo Europske pikado unije (EDU).

Naše djevojke su imale peh sa ždrijebom koji im je već u prvoj utakmici donio Češku, najjače moguće protivnice koje su kasnije to i potvrdile osvajanjem zlata. Čehinje su protiv Hrvatske imale dodatni motiv jer su ih naše cure na EP prošle godine u španjolskom Benidormu šokirale super uvjerljivom 9:3 pobjedom i zaustavile ih na petom mjestu, što je značilo da se Čehinje prvi put nakon 2003. godine nisu plasirale u finale.

Ovog puta Češka je slavila rezultatom 9:5. Ali to nije obeshrabrilo Hrvatice koje su u repasažu upisale pobjede protiv Italije (9:5) i Poljske (9:2), da bi pokleknule u sudaru s Austrijankama (7:9) te završile na diobi petog mjesta. Solidan je to rezultat kada se uzme u obzir da nijedna od naših djevojaka trenutačno nije u vrhunskoj formi, a uz to kapetanica reprezentacije Vlasta Stankić zbog zdravstvenih problema nije bila u stanju pružiti ono što objektivno može. Uz nju ekipu su činile Đurđica Delić, Jasna Šegvić i Nevenka Šalat Franičević

Podsjetimo da je u utorak ekipa Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca osvojila naslov viceprvaka na Eurokupu, klupskom prvenstvu Europe. Do kraja natjecanja u Antalyji preostale su još dvije službene discipline, EP u pojedinačnoj konkurenciji te za parove, u kojima će naši pokušati osvojiti još poneku medalju.

KONAČNI POREDAK

MUŠKI
1. Hrvatska
2. Češka
3. Njemačka

ŽENE
1. Češka
2. Rusija
3. Njemačka
5. Hrvatska