3-2 KONTRA RANGERSA

Devilsi stigli na korak od raja!

24.05.2012 u 09:16

Bionic
Reading

Devilsi su gostujućom pobjedom u Gardenu stigli do svog prvog vodstva u seriji i sad im treba još samo jedna pobjeda nad Rangersima za finale NHL lige

Premdu su potrošili 3:0 vodstvo, do kojeg su došli prije isteka desete minute prve trećine, hokejaši New Jersey Devilsa pobijedili su na gostovanju New York Rangerse 5:3 u petoj utakmici finala NHL doigravanja na Istoku. Time su Devilsi došli do vodstva od 3-2 u pobjedama, svoje prve prednosti u seriji.

Devilsi su imali vodstvo od 2:0 već nakon četiri minute i 13 sekundi igre pogocima Stephena Gionte i Patrika Eliasa. Travis Zajac je nakon 9 miuta i 49 sekundi povisio na 3:0 i Rangersi su bili pred nemogućom misijom. Sjajnom su se igrom igrači Johna Tortorelle ipak uspjeli vratiti. Brandon Prust smanjio je pretkraj prve na 3:1, a kapetan Ryan Callahan na 3:2 u prvoj minuti druge dionice. Madison je eksplodirao kad je nakon tri minute i 17 sekundi igre u trećoj trećini Marian Gaborik izjednačio rezultat.

'Činilo mi se da igramo našu najbolju utakmicu cijele serije', rekao na koncu dvoboja Tortorella.

Premda su bili u naletu na krilima psihološke prednosti, Rangersi su ipak primili gol. Zabio ga je Ryan Carter, neugledni napadač iz četvrte linije, četiri minute i 24 sekunde prije kraja utakmice. Skupio je u 72 utakmice osnovnog dijela ovosezonskog natjecanja Carter svega četiri gola i četiri asistencije. U doigravanju je, međutim, već skupio tri pogotka, od čega dva u mrežu New Yorkova vratara Henrika Lundqvista, po mnogima najboljeg vratara lige koji u srijedu nije imao svoj dan. Zach Parise je u samoj završnici dvoboja dodao gol u praznu mrežu za konačnih 5:3.

Šesta utakmica na rasporedu je već u petak. Igrat će se u Prudential centru i bit će to prilika za Devilse da osiguraju finalnu borbu za Stanley kup, njihovo prvo finale nakon 2003. godine. Ukoliko tada Rangersi ipak izjednače, odlučujuća sedma utakmica na rasporedu je u Madison Square Gardenu u nedjelju.