HRVANJE KAO ŠKOLSKI SPORT

Sesvetski Kraljevec našao formulu

23.05.2012 u 11:48

Bionic
Reading

Likina podružnica u istočnom dijelu Zagreba prerasla je u klub, koji će 9. lipnja ugostiti finaliste međuškolske lige Zagreba i Zagrebačke županije

Osam godina Sesvetski Kraljevec bio je podružnica hrvačkog kluba Lika. No prije godinu i pol filijala se osamostalila i postala pravi hrvači klub, rasadnik mladih natjecateljica i natjecatelja. Već ima sedam reprezentativki i reprezentativaca. To su Martina Vazdar, Mario Stjepić, Filip Šačić, Luka Šačić, Franko Gruber, Stipo Kopljar i Filip Sesar.

Na Europskom juniorskom prvenstvu, što će se od 20. do 25. lipnja održati u zagrebačkom Sportskom domu, nastupit će Martina Vazdar i hrvači slobodnim načinom Luka Šačić i Filip Domagoj Sesar.

Na Europskom kadetskom prvenstvu u Katowicama od 17. do 22. srpnja natjecat će se hrvači grčko-rimskim načinom Mario Stjepić i Filip Šačić. Dinka Kremića (26), koji će uskoro diplomirati na Kinezološkom fakultetu (do diplome ostala su mu još dva ispita), na hrvački trenerski put usmjerio je Danko Šunić

Šunić je danas trener hrvatske kadetske reprezentacije, a Kremić je nekoć bio njegov učenik. Nakon završetka sportske karijere, Kremić je počeo podučavati tenisače, ali ga je Šunić vratio u hrvanje. Mnogi hrvanje u Sesvetskom Kraljevcu poistovjećuju upravo s imenom Dinka Kremića. On, međutim, odbacuje pohvale na svoj račun. Badava ti i dobar trener i dobar natjecatelj ako nema dobrog predsjednika i dobrog logističara.

Prvi je, dakle, predsjednik kluba Ivica Vlašić, drugi Ivan Šokec, a treći treneri Dinko Kremić, Marko Šačić i Filip Sesar sa svojim izabranicima. Klub zasad treninge održava u Sesvetskom Kraljevcu i Soblincu, no kani se proširiti i okupiti đake iz još dvije osnovne škole.

U dvorani Osnovne škole Sesvetski Kraljevec 9. lipnja održat će se finale međuškolske lige Zagreba i Zagrebačke županije. U toj završnici sudjelovat će učenici iz osnovnih škola Sesvete, Vrbovec, Dr. Vinko Žganec i Sesvetski Kraljevec.

Svaki mjesec jedna od selekcija hrvačkog kluba Sesvetski Kraljevec nekamo putuje (i) uz roditeljsku potporu. Sudjelujući na međunarodnim natjecanjima, Sesvetski Kraljevec sprijateljio se s klubovima iz Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Italije.

Zacijelo su i ti međunarodni nastupi pridonijeli uspjehu mladih članova. U dječačkom uzrastu Sesvetski Kraljevec dvije sezone zaredom najbolji je u Hrvatskoj.

Zasad ima 100 članova. Nikoga, međutim, ne odbacuje. Za svakoga ima mjesta na strunjači.