2:0 KONTRA KINGSA

Phoenix se (zasad) spasio pobjedom u Staples centru

21.05.2012 u 09:12

Bionic
Reading

Los Angeles Kingsi ipak nisu sa super uvjerljivih 4:0 svladati Phoenix Coyotese. U četvrtoj utakmici konferencijskog finala poraženi su u svom Staples centru s 0:2

Clarence Campbell Bowl, trofej namijenjen pobjedniku Zapadne konferencije NHL lige, bio je u nedjelju poslijepodne spreman za dodjelu Los Angeles Kingsima u njihovu Staples Centeru.

Ta činjenica kao da je razljutila Phoenix Coyotese, koji su izbjegli 'metlu' u četvrtoj utakmici finala produljivši seriju pojedom u Staples centru u Los Angelesu od 2:0. Oba je gola za momčad iz pustinje zabio Shane Doan i to iz samo tri udarca, dok je golman Mike Smith briljirao s 36 obrana došavši do svog trećeg 'shutouta' u doigravanju.

Coyotesi su tako zaustavili seriju od osam uzastopnih pobjeda kalifornijske momčadi, koja je do ove utakmice u doigravanju imala impresivan omjer od 11 pobjeda i samo jednog poraza. No peta utakmica na rasporedu je već u srijedu, u tri ujutro po hrvatskom vremenu, a Kingsi imaju omjesr pobjeda sedam od sedam na gostovanjima.

Los Angeles Kingsi posljednji su put bili konferencijski prvaci davne 1993. dok je u njihovim redovima igrao Wayne Gretzky.