SVJETSKO PRVENSTVO

Švedska u suzama: Česi zabili 29 sekundi prije kraja

18.05.2012 u 08:28

Bionic
Reading

Iako su imali vodstvo od 3:1 Šveđani nisu uspjeli doći do pobjede vrijedne polufinala Svjetskog prvenstva. Štoviše, Česi ne samo da su do kraja utakmice izjednačili, nego su 29 sekundi prije kraja poentirali za veliku pobjedu

Poznati su polufinalni parovi Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu, kojem su zajednički domaćini Finska i Švedska. Ova potonja momčad nije ušla među četiri najbolje.

Češka je šokirala Švedsku i u Stockholmu pobijedila 4:3 (2:1, 1:1, 1:1). Pogodak odluke postignut je 29 sekundi prije kraja! Premda je Švedska dominirala tijekom ovog meča, a poglavito u zadnjoj trećini, junakom je postao Milan Michalek koji je u samoj završnici sjajno poentirao, ali nakon što su mu Šveđani poklonili priliku da se proslavi.

U 7. minuti ogleda je Švedska povela 1:0 golom Erikssona, ali su Česi kontrirali na posve neočekivani način. Naime, oni su u taj ogled ušli kao autsajderi, ali su do kraja trećine vodili 2:1 (golove su zabili Nedved i Novotny), a Erat je sredinom druge trećine zabio za 3:1.

Nakon toga je krenula posvemašnja opsada čeških vratiju i iako je Švedska došla do izjednačenja, uslijedio je šokantni pogodak Michaleka, nakon čega je ostalo premalo vremena za novi švedski uzvrat.

Polufinala će tako igrati Slovačka i Češka, odnosno, Finska i Rusija.

Rezultati četvrtfinala:
Slovačka - Kanada 4:3
Rusija - Norveška 5:2
Finska - SAD 3:2
Češka - Švedska 4:3