ODLAZAK VELIKANA

Stoner najavio povlačenje na kraju sezone

17.05.2012 u 21:36

Bionic
Reading

'Ovaj sport se mnogo promijenio, na gore. Toliko sam se žrtvovao, i moja obitelj i ja, da dođem do vrha. No, nemam više strasti, niti ljubavi. Mnogo me toga razočaralo. Mnoge stvari koje sam volio sada su otišle u krivom smjeru', zapitao se Stoner

Casey Stoner, 26-godišnji australski motociklist, te aktualni svjetski prvak u "kraljevskoj" MotoGP klasi, najavio je odlazak iz tog sporta na kraju aktualne sezone.

'Dugo sam razmišljao, ali sam i odlučio. Odlazim nakon ove sezone i želim se u životu posvetiti drugim stvarima. Stvarno sam mnogo razmišljao i prvenstveno takvu odluku komentirao sa svojom obitelji i sa svojom suprugom', rekao je Stoner, koji je bio prvak i 2007. godine, a i trenutačno je vodeći u ukupnom redoslijedu.

Stoner je nastavio:

'Ovaj sport se mnogo promijenio, na gore. Toliko sam se žrtvovao, i moja obitelj i ja, da dođem do vrha. No, nemam više strasti, niti ljubavi. Mnogo me toga razočaralo. Mnoge stvari koje sam volio sada su otišle u krivom smjeru. Zato nema smisla više čekati i govoriti bit ću tu još jednu, pa još jednu godinu. Gdje je tome kraj', zapitao se Stoner.