STRAŠNI LOS ANGELES

Bajka se nastavlja: Kingsi razorili Phoenix u Arizoni!

16.05.2012 u 09:20

Bionic
Reading

Pobjeda u Jobing.com areni u Phoenixu bila je sedma uzastopna gostujuća pobjeda za LA Kingse ove sezone, i deveta ako se računa i prošla, čime su izjednačili rekord doigravanja koji su postavili New York Islandersi u sezoni 1982/83.

Nevjerojatna serija, prije svega gostovanja, nastavlja se za Los Angeles Kingse. U noći s utorka na srijedu hokejaši iz Kalifornije su u srcu Arizone nadvisili Phoenix Coyotese s uvjerljivih 4:0 i poveli s 2-0 u pobjedama u finalu NHL doigravanja Zapadne konferencije.

Jeff Carter postigao je hat-trick, a posljednji kojemu je to u play off-u uspjelo u dresu Kingsa bio je Wayne Gretzky još davne 1993. godine, golman Jonathan Quick zaustavio 24 udarca prema svojim vratima i tako izjednačio klupski rekord s trećim 'shutoutom' (utakmica bez primljenog pogotka) u doigravanju u istoj sezoni. Najbolji slovenski hokejaš Anže Kopitar upisao je dvije asistencije.

Bila je ovo sedma uzastopna gostujuća pobjeda za LA Kingse ove sezone, i deveta ako se računa i prošla, čime su izjednačili rekord doigravanja koji su postavili New York Islandersi u sezoni 1982/83.

Kingsi su u potpunosti nadigrali domaći Phoenix uputili su čak 16 udaraca više prema suparničkim vratima (40-24), istovremeno su imali realizaciju igrača više na 33 posto (2-6), dok su Coyotesi bili na 0-4. Recimo i da je kalifornijska momčad blokirala čak 13 udaraca hokejašima Phoenixa.

Serija sada, s prednošću Kingsa 2-0, seli u Los Angeles gdje domaća momčad može osigurati prvo finale NHL lige još od 1993. godine kada je poražena od Montreal Canadiensa s uvjerljivih 4-1.