EUROLIGA, FINAL FOUR

Primorje preko Mladosti do finala i Pro Recca

11.05.2012 u 19:49

Bionic
Reading

U hrvatskom polufinalu vaterpolske Eurolige, igrači Primorja svladali su Mladost s uvjerljivih 10:6. U drugom polufinalu Pro Recco bez problema je svladalo Vasas sa 12:5

Vaterpolisti riječkog Primorja pri prvom su svom nastupu na Final Fouru vaterpolske Lige prvaka izborili finale. U rumunjskoj Oradei u petak su bili bolji od zagrebačke Mladosti 10:6.

Pobjedom u hrvatskom okršaju izborili su vaterpolisti trenera Zorana Roje finale sa svojim 'starijim bratom', talijanskim Pro Reccom. Supermomčad Giuseppea Porzija, čije je Primorje filijala, deklasirala je u prvom polufinalu mađarski Vasas 12:5.

Mladost nije vodila niti u jednom trenutku dvoboja protiv riječkog sastava, koji je igrače Vjekoslava Kobešćaka također izbacio u polufinalu doigravanja za hrvatskog prvaka. Prijelomno razdoblje utakmice bio je odlazak Riječana s 2:2 u 10. na 7:3 u 19. minuti. Zagrepčani se od toga nisu uspjeli oporaviti, pa je pogotkom Denesa Varge minutu i po prije kraja utakmice Rojina momčad otišla na rekordnih +5 (10:5).

Najbolji su u pobjedničkoj momčadi bili spomenuti Denes Varga s trima, te Marko Jelača s dvama pogocima.

U redovima zagrebačkog sastava, unatoč činjenici da je primio deset golova, najbolji je bio reprezentativni golman Josip Pavić s dvoznamenkastim brojem obranjenih udaraca

U prvom je polufinalu Pro Recco protiv Vasasa u trećoj minuti treće četvrtine vodio 8:1, na njezinom kraju 10-3, da bi utakmica završila 12:5. Sandro Sukno je za pobjedničku momčad, kao i Andrija Prlainović, Guillermo Molina, Felipe Perrone i Filip Filipović, zabio dva gola. Miho Bošković nije se upisivao među strijelce u poraženoj momčadi.

Sutra (subota) finale se igra u 19 sati. Dvoboj za treće mjesto na rasporedu je dva sata ranije.
PRIMORJE EB - MLADOST 10:6

PRIMORJE EB: Car, Glavan, Paškvalin, Krapić 1, Denes Varga 2, Franković, Muslim, Jelača 2, Daniel Varga 2 (2), Barač 1, Šetka 1, Garcia 1, Radić, Buljubašić.

MLADOST: Pavić, Radu 1, I. Milaković, Letica, Pavičić, Živković 1, Udovičić, K. Milaković, Vukičević 1, Gagulić, Hinić 1, Mallarach 1, Bukić 1.

PETERCI: Primorje 2 (2), Mladost -.
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Primorje 5/3, Mladost 9/3