UFC ON FUEL 3

Pravi ispit zrelosti za hrvatskog gladijatora

08.05.2012 u 19:22

Bionic
Reading

Najvažnija informacija za sve one koji planiraju gledati UFC on Fuel 3 priredbu, koja je na rasporedu za samo osam dana, 16. svibnja, jest da će na njoj nastupiti trenutačno najbolji hrvatski MMA borac, Igor Pokrajac. Okršaj The Dukea i Brazilca Fabija Maldonada možete pogledati uživo na Fight Channel PPV-u (kanal 25, MaxTV) s početkom u 02:00 h

Kada se Antonio Rogerio Nogueira ozlijedio, UFC je zamjenu Minotoru u meču s Alexanderom Gustafssonom u Švedskoj pronašao u njegovom sunarodnjaku Thiagu Silvi. Jedini problem je bio taj što je Silva već imao 'zakaparenog' suparnika za nastup u Fairfaxu – našeg Igora Pokrajca.

Tada je bilo sasvim jasno da će Poki vrlo brzo dobiti ime novog protivnika, no nitko nije očekivao da će to biti bivši profesionalni boksač i hrvatskoj publici ne pretjerano poznati Fabio Maldonado.

Ako je Pokrajac u dvoboj s Thiagom Silvom trebao ući kao prilično uvjerljivi 'underdog', onda nema sumnje da je protiv Maldonada jednako uvjerljivi favorit.

Posebno nakon tri pobjede prekidom u posljednja četiri nastupa u najjačoj svjetskoj MMA promociji što ga je vinulo u 'višu srednju klasu' kvalitetom ionako natrpane poluteške divizije.

No, Fabio Maldonado nikako nije za podcijeniti, jer se radi o udaraču vrhunskog pedigrea koji nikada u profesionalnoj boksačkoj karijeri nije doživio poraz. Dapače, Maldonado je 22 od svoja 23 protivnika uspio nokautirati nakon čega se odlučio na preseljenje u vode slobodne borbe.

Kao borcu uglednog tima Nogueira, Brazilac na raspolaganju ima ponajbolje sparing partnere na svijetu što je dodatan poziv na oprez uoči dvoboja s Pokijem. Ipak, njegova dosadašnja dva nastupa u UFC-u su pokazala i mnoge rupe koje će, vjerujemo Pokrajac iskoristiti.

Nakon startne pobjede protiv Engleza Jamesa McSweeneyja na UFC-u 120, Maldonado je poražen od odličnog američkog hrvača Kylea Kingsburyja na Finalu 13. sezone The Ultimate Fightera u lipnju prošle godine. Utjeha mu je jedno bilo što je za beskompromisan nastup zaradio dodatak na plaću svojih poslodavaca.


Pokrajca smo posljednji put u akciji vidjeli na UFC-u 140 u prosincu kada je u kanadskom Torontu na 'neprijateljskom terenu' svladao domaćeg borca Krysztofa Sosyznskog. Ne samo da je uspio posložiti bivšeg gorostasa na parter uraganskim udarcima, nego je Poki to učinio za samo 35 sekundi ukazavši tako na svoje objektivne kvalitete. Nova pobjeda (treća u nizu) hrvatskom bi borcu u sljedećem nastupu sigurno osigurala još boljeg i uglednijeg protivnika. Možda čak neko top 10 ime!

Dvoboj Pokrajca i Maldonada drugi je meč večeri glavnog programa iz Fairfaxa. Od ostalih mečeva treba istaknuti glavnu borbu večeri Korejca Chan Sung Junga i Amerikanca Dustina Poiriera u pero kategoriji. Pobjednik ovog meča će dobiti mjesto novog izazivača i priliku za naslov svjetskog prvaka do 66 kilograma koji trenutačno drži Jose Aldo.

Program iz Fairfaxa počinje u noći sa utorka na srijedu, 16. svibnja, u 02:00h te čitavu priredbu možete pogledati na Fight Channel PPV-u (kanal 25, MaxTV). Snimka eventa raspoloživa je tijekom srijede na istom kanalu.

Pokrajac pred novim izazovom

Glavne borbe:
Dustin Poirier vs. Chan Sung Jung
Jorge Lopez vs. Amir Sadollah
Donald Cerrone vs. Jeremy Stephens
Jeff Hougland vs. Yves Jabouin
Fabio Maldonado vs. Igor Pokrajac
Tom Lawlor vs. Jason MacDonald

Uvodne borbe:
Marcus LeVesseur vs. Cody McKenzie
Brad Tavares vs. Dongi Yang
T.J. Grant vs. Carlo Prater
Rafael Dos Anjos vs. Kamal Shalorus
Jeff Curran vs. Johnny Eduardo
Francisco Rivera vs. Alex Soto