PAO I ROCHUS

Čilić u trećem kolu turnira u Rimu

29.04.2009 u 15:32

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo velikog ATP turnira u Rimu. U susretu 2. kola Čilić je svladao Belgijanca Christophea Rochusa sa 6:0, 5:7, 6:2, a hrvatski će tenisač u 3. kolu igrati protiv Juana Monaca

Najbolji hrvatski tenisač je za dva sata svladao i drugu prepreku na turniru u glavnom talijanskom gradu. Nakon što je za samo 20-ak minuta dobio prvi set sa 6:0, Čilić je u drugom setu zakomplicirao dvoboj izgubivši svoj početni udarac kod vodstva Rochusa od 2:1. Ipak, naš je igrač uspio vratiti 'break', a kod rezultata 4:4 imao i priliku za vodstvo 5:4. Nažalost, nije je iskoristio da bi kod zaostatka 5:6 još jednom izgubio servis, te je morao igrati treći set.

U odlučujućoj dionici igre kvaliteta je ipak prevladala i Čilić je dobio treći set sa 6:2.

Čilić će u trećem kolu ATP turnira u Rimu igrat će protiv Argentinca Juana Monaca koji je u dvoboju drugog kola pobijedio Britanca Andya Murraya 1:6, 6:3, 7:5. Čilić i Monaco su do sada igrali međusobno samo jednom i to prošle godine na OI u Pekingu. Slavio je Čilić 6:4, 6:7 (5), 6:3.

Monaco se trenutačno nalazi na 58. mjestu ATP ljestvice, a ove godine najbolji rezultat je ostvario na turniru u Buenos Airesu gdje je stigao do finala u kojem je izgubio od Španjolca Tommya Robreda.