OSIGURANJE - NULA

Bez problema ušao s bombom u Olimpijski park

07.05.2012 u 11:05

Bionic
Reading

Šok u Engleskoj, posebice za organizatore Olimpijskih igra u Londonu čije su osiguranje nadmudrili radnik i redakcija The Suna. 'Lažna bomba' završila je u Olimpijskom parku i ponovno otvorila pitanje sigurnosti na najvećem sportskom događaju u 2012. godini

Više od milijun funti utrošili su Britanci na osiguranje Olimpijskih igara koje počinju 27. srpnja i završavaju 12. kolovoza. Zbog straha od terorista, udvostručen je broj zaštitara i policije, a u obrani će sudjelovati i vojska.

Prije par dana, Britanci su demonstrirali silu, rakete zemlja-zrak koje su trebale čuvati Igre te usput možda uplašiti moguće napadače, no s cijelim osiguranjem se sada našalio britanski tabloid.

Naime, The Sunu se javio jedan radnik koji je smatrao da je osiguranje slabo, a novinari su to odlučili provjeriti te su mu dali lažnu bombu koju je on bez problema unio u Olimpijski park. I to samo 24 sata prije službenog otvaranja na kojem se treba naći 40 tisuća ljudi.

Šok za organizatore, ali i sve one koji su željeli posjetiti sportske događaje na Olimpijadi. Običan narod ionako smatra kako najveća opasnost ne prijeti od nekakvih zračnih napada nego od bombaša samoubojica.

Organizatori su se zahvalili tabloidu što im je na ovaj način ukazao propuste koje će odmah popraviti, ali sigurno se iza njihove zahvale krije i ljutnja, jer je toliko novca ulupano, a samo je jedan čovjek, bez ikakve organizacije iza sebe, prokrijumčario bombu. Srećom, ovoga puta je bila lažna.

Nije ovo prvi kiks Britanaca; nedavno je izbio skandal kada je jedan od policajaca zaboravio dokumente osiguranja Olimpijskih igara u vlaku, a zatim ih se dočepao pošteni nalaznik koji ih je proslijedio novinarima, a oni vratili policiji.