ATP MÜNCHEN

Servis uništio Čilićevo finale

06.05.2012 u 18:36

Bionic
Reading

Ovo je četvrti naslov u karijeri za Kohlschreiber, dok je Čilić i u drugom minhenskom finalu ostao bez slavlja. Prije dvije godine ga je u finalu porazio Rus Mihail Južnij

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio osvojiti prvi ATP naslov ove sezone na tuniru iz serije 250 koji se ovog tjedna igrao u Münchenu. Bolji je u finalu sa 7-6(8) i 6-3 bio Nijemac Philipp Kohlschreiber.

Naš je tenisač odigrao najlošiji meč turnira onda kada je to bilo najpotrebnije. U prvom setu Čilić je imao sve, a ostao je bez ičega. Nijemac je napravio rani break u 3. gemu, ali je Čilić vratio izgubljeno u 8., te kod vodstva 5-4 imao dvije (nevezane) set-lopte na servis Kohlschreibera.

Međutim, Nijemac je obje spasio i set je otišao u tie-break. Tamo je Nijemac imao 6-4 uz servis, ali je dvostrukom pogreškom ponudio Čiliću povratak u set. Naš je tenisač to iskoristio, te kod rezultata 7-7 napravio drugi mini-break i dobio priliku servirati za set. No, izgubio je oba poena na svom servisu i poklonio suparniku novu set-loptu koju ovaj nije ovoga puta propustio. Treba reći da je Čilić imao mizernih 29 posto ubačenih prvih servisa u prvom setu, te da je to ključ gubitka istoga.

U nastavku je naš tenisač dobro stajao do rezultata 3-2 za Nijemca, kada je po drugi put u meču ispustio svoj servis, koji nije više uspio vratiti. Imao je Čilić četiri break-lopte za povratak kod rezultata 4-2, ali je Kohlschreiber i to uspio izvući te bez problema držati servis za meč.

Ovo je četvrti naslov u karijeri za Nijemca, drugi u Münchenu, dok je Čilić i u drugom minhenskom finalu ostao bez slavlja. Prije dvije godine ga je u finalu porazio Rus Mihail Južnij.