tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+14
Pula
+14
Rijeka
-
Zadar
+13
Split
+16
Dubrovnik
+15

OPET FALKLAND

Argentinci olimpijskim spotom (uspješno) provociraju Engleze

Glavni je protagonist spota je argentinski hokejaš na travi Fernando Zylberberg, koji se u svojoj dnevnoj trenažnoj rutini priprema na ulicama Stanleyja, glavnog grada Falklandskog otočja

Datum objave:
5.5.2012 9:55

Zadnja izmjena:
5.5.2012 10:14

'Za nastup na engleskom teritoriju, pripremamo se na vlastitom', poruka je televizijskog spota koji je na 30. obljetnicu završetka rata za Falklandsko otočje emitirala argentinska televizija...

Glavni je njegov protagonist argentinski hokejaš na travi Fernando Zylberberg, koji se u svojoj dnevnoj trenažnoj rutini priprema na ulicama Stanleyja, glavnog grada Falklandskog otočja. Zgibove hokejaš radi pored britanskog puba, nakon čega se u stilu Rockyja Balboe uspinje uz Great War Memorial, spomenik britanskim palim borcima tijekom Falklandskog rata 1982. godine.

Život je na arhipelagu 400 kilometara udaljenom od južnoameričkog kontinenta izgubilo 255 britanskih, kao i 649 argentinskih vojnika. Dvomjesečni ratni sukob, nakon invazije argentinske vojske na teritorij pod britanskom vlašću od 1833. godine, završio je pobjedom Ujedinjenog Kraljevstva.

'Ovo je sramota. Taj sportaš pleše na grobovima vojnika koji su položili život za domovinu'. izjavio je za The Sun falklandski ratni veteran Derek Cole.

Spot je na argentinskoj televiziji emitiran ciljano, za obilježavanje 30. godišnjice ratnog sukoba na, kako ga Argentinci zovu, Malvinasu. I snimanje spota naručeno je ciljano: financiran je izravno iz ureda argentinske predsjednice Cristine Kirchner.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Odigrane utakmice

Poredak

Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.

Nadolazeće utakmice

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr