Ostali sportovi OPET FALKLAND

Argentinci olimpijskim spotom (uspješno) provociraju Engleze

  • Autor: TS
  • 5.5.2012 10:14:37
  • 5.5.2012 9:55:03

Glavni je protagonist spota je argentinski hokejaš na travi Fernando Zylberberg, koji se u svojoj dnevnoj trenažnoj rutini priprema na ulicama Stanleyja, glavnog grada Falklandskog otočja

'Za nastup na engleskom teritoriju, pripremamo se na vlastitom', poruka je televizijskog spota koji je na 30. obljetnicu završetka rata za Falklandsko otočje emitirala argentinska televizija...

Glavni je njegov protagonist argentinski hokejaš na travi Fernando Zylberberg, koji se u svojoj dnevnoj trenažnoj rutini priprema na ulicama Stanleyja, glavnog grada Falklandskog otočja. Zgibove hokejaš radi pored britanskog puba, nakon čega se u stilu Rockyja Balboe uspinje uz Great War Memorial, spomenik britanskim palim borcima tijekom Falklandskog rata 1982. godine.

Život je na arhipelagu 400 kilometara udaljenom od južnoameričkog kontinenta izgubilo 255 britanskih, kao i 649 argentinskih vojnika. Dvomjesečni ratni sukob, nakon invazije argentinske vojske na teritorij pod britanskom vlašću od 1833. godine, završio je pobjedom Ujedinjenog Kraljevstva.

'Ovo je sramota. Taj sportaš pleše na grobovima vojnika koji su položili život za domovinu'. izjavio je za The Sun falklandski ratni veteran Derek Cole.

Spot je na argentinskoj televiziji emitiran ciljano, za obilježavanje 30. godišnjice ratnog sukoba na, kako ga Argentinci zovu, Malvinasu. I snimanje spota naručeno je ciljano: financiran je izravno iz ureda argentinske predsjednice Cristine Kirchner.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku