I DRUGI PORAZ

Hrvatske odbojkašice oprostile se od Igara

02.05.2012 u 20:39

Bionic
Reading

Nada hrvatskih odbojkašica kratko je trajala na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, što se održavaju u Londonu ovog ljeta. U drugom nastupu u Ankari su upisale drugi poraz

Nakon što je Njemačka bila bolja dan ranije s laganih 3:0, isto su se hrvatske odbojkašice provele i protiv Turske u srijedu. Domaćin turnira je pobijedio sa 25:19, 25:20 i 25:14.

U prva dva seta Hrvatska je donekle držala kontakt do sredine setova, ali bi onda i posustajala zbog očigledne veće kvalitete suparnica. Nakon takva prva dva seta, treći je bio rutina za Tursku koja je, pak, došla do druge turnirske pobjede bez izgubljenog seta.U svom posljednjem nastupu u Ankari Hrvatska će u četvrtak igrati protiv Bugarske s početkom u 15.30 sati.

Uz Hrvatsku, Tursku i Bugarsku, u skupini I igra još i Njemačka koja je u utorak svladala Hrvatsku sa 3:0, dok se u skupini II natječu Poljska, Nizozemska, Srbija i Rusija. Dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine plasirat će se u polufinale, a samo će pobjednik turnira izboriti pravo nastupa OI u Londonu.