RUKOMETNA LIGA PRVAKA

Zagrebaši slomljeni u drugom dijelu, Kiel u polufinalu

29.04.2012 u 19:03

Bionic
Reading

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb nisu se uspjeli plasirati na Final Four Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu četvrtfinala u Kielu u Sparkassen Areni pred 10.500 gledatelja izgubili od THW Kiela 27:33 (16:16).

Kako je prva utakmica u Areni završila 31:31, hrvatskom prvaku je trebala gostujuća pobjeda ili barem neodlučeni ishod s više od 62 gola. Nažalost, u tome nisu uspjeli. Već dio susreta Zagreb je bio ravnopravan, u pojedinim dionicama čak i bolji, no sjajna njemačka momčad je u zadnjih 15 minuta prelomila utakmicu, pobjegla na plus šest (28:22) i potom mirno privela susret kraju.

Najefikasniji igrači u njemačkim redovima bili su Filip Jicha sa sedam, te Kim Andersson sa pet golova, dok je Thierry Omeyer sakupio 13 obrana. CO Zagreb su predvodili Zlatko Horvat i Manuel Štrlek sa po šest golova, dok je Marko Kopljar dodao četiri gola.

Plasman na 'Final Four' koji će se održati 26. i 27. svibnja u Kolnu osim Kiela izborili su i AG Kopenhagen, Atletico Madrid i Fuchse Berlin.