HRVAČKI USPJEH

Nakon sestara Zaninović u London idu i braća Žugaj

28.04.2012 u 16:49

Bionic
Reading

Hrvatski hrvač Nenad Žugaj izborio je nastup na Olimpijskim igrama u kategoriji do 84 kilograma grčko-rimskim stilom plasmanom u finale kvalifikacijskog turnira u kineskom Taiyuanu. Nenad se tako pridružio svom bratu blizancu Nevenu koji je nastup na OI u Londonu izborio u kategoriji do 74kg još na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Istanbulu gdje je osvojio brončanu medalju

Nenad Žugaj je do plasmana na OI stigao zahvaljujući pobjedama protiv Indijca Manoja Kumara, Španjolca Pedra Jacinta Garcije Pereza, te Moldavca Andriana Mocanua. U finalu je izgubio od Iranca Habibollaha Jomeha Akhlaghija, ali taj je dvoboj bio nevažan jer su oba borca već osigurala plasman na OI.

Preostala tri hrvatska predstavnika u Taiyuanu nisu bila uspješna. Tonimir Sokol je u kategoriji do 60kg u svom prvom nastupu svladao Slovaka Istvana Levaia, ali je potom izgubio od Ukrajinca Lenura Temirova. Naš je hrvač dobio novu priliku u repesažu, ali je nakon pobjede protiv predstavnika Palaua Elgina Lorena Elwaisa izgubio od Mađara Istvana Kozaka i tako ostao bez mogućnosti odlaska na OI.

Dominik Etlinger u kategoriji do 66kg i Ivan Ližatović u kategoriji do 55kg izgubili su već na samom startu natjecanja. Etlingera je svladao Kinez Zhen Xie, a Ližatovića Norvežanin Thomas Andersen Ronningen.

Blizanci Žugaj drugi su par blizanaca iz Hrvatske koji su izborili plasman na OI u Londonu. Prije njih to je uspjelo i blizankama Ani i Luciji Zaninović u taekwondou.